Huizenbouwer Lennar verlaagt winstverwachting

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 14:11

Concern ziet nettowinst van 0,16 dollar per aandeel in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Huizenbouwer Lennar neemt een eenmalige last, waardoor de nettowinst in het eerste kwartaal lager zal uitkomen dan verwacht. Dit meldde het Amerikaanse bouwbedrijf maandag voorbeurs.

Lennar meldde een eenmalige last te nemen van 140 miljoen dollar vooruitlopend op de waarschijnlijke uitkomst van een rechtszaak waarin de huizenbouwer momenteel verwikkeld is.

Dientengevolge zal de nettowinst volgens Lennar in het eerste kwartaal lager uitkomen dan de eerder gemelde 130,8 miljoen dollar, ofwel 0,56 dollar per aandeel. Het concern verwacht dat de nettowinst in het eerste kwartaal nu 38,1 miljoen dollar, ofwel 0,16 dollar per aandeel, zal bedragen.

De rechtszaak betreft een dispuut uit 2008 over de mogelijke aanschaf van een vastgoedobject in Maryland. De last van 140 miljoen dollar is aan de bovenkant van de verwachte aansprakelijkheid bij het geschil, meldde Lennar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.