Koers Tesla naar recordhoogte

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 16:42

Koopadvies drijft koers nog verder op.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Tesla is maandag dankzij een adviesverhoging naar het hoogste niveau ooit gestegen, waardoor de fabrikant van elektrische auto's inmiddels de grootste Amerikaanse autofabrikant qua marktwaarde is geworden.

Zakenbank Piper Jaffray zette een koopaanbeveling op het aandeel en het koersdoel ging met 65 procent omhoog naar 368 dollar. Analist Alexander Potter had in voorbereiding voor zijn rapport zeven maanden in een Tesla auto gereden en is nu naar eigen zeggen eindelijk klaar om een gedegen advies af te geven. De marktvorser is van mening dat de autofabrikant dit jaar nog zal beginnen met het leveren van het nieuwe Model 3, waar eerder nog ervan werd uitgegaan dat dit pas halverwege 2018 zou gebeuren.

De koers van Tesla steeg maandag tijdens de vroege handelsuren in Amerika naar 312,75 dollar waarmee de marktkapitalisatie 51,5 miljard dollar hoog is. De marktkapitlisaite van General Motors ligt circa een miljard dollar lager en Ford Motor wordt gewaardeerd op circa 45 miljard dollar.  

General Motors blijft evenwel de grootste autofabrikant in Amerika wat betreft marktaandeel. Vorig jaar had GM een marktaandeel van 17,3 procent volgens cijfers van Autodata Corp. Tesla had in 2016 slechts een marktaandeel van 0,2 procent. Daarmee was Tesla wel populairder dan Ferrari en Maserati.

Dit jaar is de koers van Tesla al zo'n 45 procent gestegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

35 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.