KPN moet alsnog boete van bijna 2 miljoen euro betalen

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 17:06

Rechter keurt boete van ACM aan KPN goed.

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Koninklijke KPN terecht beboet voor het onvolledig informeren van concurrenten over een nieuwe dienst, waarmee telecompartijen sneller internet en betere televisiediensten konden aanbieden. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam afgelopen donderdag besloten, maakte de ACM maandagmiddag bekend.

KPN moet nu een boete van 1.990.000 euro betalen. KPN was tegen het boetebesluit van de ACM januari 2016 in beroep gegaan. De rechtbank heeft het beroep van KPN volgens ACM grotendeels ongegrond verklaard.

Telecompartijen moeten toegang krijgen tot het KPN-netwerk en de bijbehorende nieuwe technieken om een concurrerend aanbod te kunnen doen. Vanaf 2006 was er de nieuwe SDF-techniek. Deze loopt via de glasvezelkabel tussen een straatkast en de centrale. Zonder deze glasvezelverbinding kunnen concurrenten van KPN zelf geen SDF-toegang tot stand brengen, en kunnen zij dus niet goed met KPN concurreren.

De ACM vond dat KPN niet transparant was over de tarieven en voorwaarden van toegang tot SDF. Ook maakte KPN onderscheid tussen eigen klanten en concurrenten. Daardoor overtrad KPN de non-discriminatieverplichting.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel KPN maandag 0,6 procent hoger op 2,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

21 minuten geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

1 uur geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

1 uur geleden - Lees verder

Duitse ZEW index daalt

Afname sterker dan verwacht.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 3,00 0,00% 0,00 3,00