Nieuwe eigenaar optiekketen Hans Anders - media

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 05:54

3i neemt bedrijf over van Alpinvest en Alpha.

(ABM FN-Dow Jones) Investeringsfonds 3i heeft de Nederlandse optiekketen Hans Anders overgenomen van eigenaren Alpinvest en Alpha. Dit meldde de Belgische zakenkrant De Tijd maandag.

Met de overname is een bedrag van 200 miljoen euro gemoeid. Volgens De Tijd maakte de omzetting van een lening van 107 miljoen euro in aandelen de transactie mogelijk, aangezien dit de balans van Hans Anders verbeterde en resulteerde in een winstgevend bedrijf.

"We willen met Hans Anders blijven groeien in de bestaande markten en ook nieuwe markten opzoeken, op eigen kracht of via overnames", aldus Robert Van Goethem van 3i tegen de krant. In Nederland is 3i bekend als eigenaar van Action en Basic-Fit.

Hans Anders, een belangrijke concurrent van het beursgenoteerde GrandVision, telt 456 verkooppunten, waarvan 253 in Nederland, 105 in België, 62 in Frankrijk en 36 in Zweden. Voor eind het einde van dit jaar mikt de optiekketen op 475 winkels. 

In 2016 realiseerde Hans Anders volgens De Tijd een 12 procent hogere omzet van 192 miljoen euro, wat zich vertaalde in een bedrijfsresultaat (EBITDA) van ongeveer 35 miljoen euro. 

De komende jaren moet de groei onder meer komen uit de toenemende vergrijzing en van het feit dat de consument steeds prijsbewuster wordt. Dat moet Hans Anders, die scherpe prijzen hanteert, wind in de zeilen geven, stelde De Tijd.

Alpinvest en Alpha waren sinds 2011 eigenaar van Hans Anders, na de overname van Gilde en Comnaar Investments. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstdruk Vopak duurt voort

ING handhaaft koopadvies.

24 minuten geleden - Lees verder

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

40 minuten geleden - Lees verder

DSM ziet sterke omzetgroei in China aanhouden - media

CEO verwacht belasting op CO2-uitstoot.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: RBC verhoogt advies Air France-KLM

Koersdoel naar 20,00.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.