Olieprijs hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 20:50

Geopolitieke spanningen stuwen olieprijzen tijdelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarbij marktkenners het erover eens zijn dat het sluiten van het grootste olieveld in Libië en de oplopende geopolitieke spanningen rond Syrië en Noord-Korea de hoofdoorzaken zijn.

De sluiting van het Libische Sharara olieveld op zondag was het gevolg van het blokkeren van een pijplijn door een onbekende groep en kwam een week na een vergelijkbare sluiting een week geleden, schreef Reuters.

Ook in de Pacific loopt de spanning op nu De Verenigde Staten een vliegdekschip naar de regio sturen in reactie op recente tests met het afvuren van raketten door Noord-Korea, schreef MarketWatch.

"Er is geen enkele twijfel dat de olieprijsstijging volledig is toe te schrijven aan geopolitieke zorgen", aldus econoom Phin Ziebell van de National Australia Bank.

Hij wees op verschillende factoren, die juist een verlaging van de olieprijs zouden rechtvaardigen, zoals een al twaalf weken durende stijging van het aantal actieve boorinstallaties in de Verenigde Staten.

"De nieuwsstromen helpen op korte termijn de kracht van energiefutures", merkte co-aureur Tyler Richey van Sevens Report op.

"De lange termijn vooruitzichten voor olie wijzen echter op lagere prijzen, omdat de olieproductie in de Verenigde Staten veel sneller blijft stijgen dan verwacht werd. Dat doet productiebeperkingen elders teniet en is slecht voor het sentiment onder OPEC-leden, die hun marktaandeel zien verschuiven naar schalieproducenten in de Verenigde Staten", voegde Richey toe.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,84 dollar of 1,6 procent hoger op 53,08 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

19 minuten geleden - Lees verder

King Street vergroot stemrecht in Eurocastle

Stemrecht boven de 5 procent meldingsgrens.

22 minuten geleden - Lees verder

Meer bedrijfsvoertuigen verkocht in Nederland

In EU stijging van 9 procent in mei.

36 minuten geleden - Lees verder

Thuisbezorgd.nl levert ook voor Pizza Hut

Pizza's per elektrische fiets.

40 minuten geleden - Lees verder

Damrak start vlak aan handelsdag

Wall Street sloot onveranderd.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.