Onderzoek gestart naar CEO Barclays

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 08:47

Topman wilde klokkenluider ontmaskeren.

(ABM FN-Dow Jones) Autoriteiten in Londen en New York zijn een onderzoek gestart naar CEO James Staley van Barclays, omdat de topman een klokkenluider wilde ontmaskeren. Dit maakte de Britse bank maandag bekend. 

Barclays zou in 2016 een anonieme brief hebben gekregen van een klokkenluider. Staley ondernam pogingen om de klokkenluider te ontmaskeren, en wordt daar nu voor onderzocht door autoriteiten in Londen en New York. 

Het bestuur van Barclays concludeerde eerder al dat het niet geoorloofd was van de topman om de auteur van de brief te identificeren. Afhankelijk van het onderzoek door de autoriteiten zal de Britse bank het honorarium van Staley aanpassen. 

Zowel Barclays als CEO Staley lieten weten volledig mee te werken met de onderzoeken van de autoriteiten. Het bestuur liet verder weten ook de eventuele betrokkenheid van andere medewerkers te onderzoeken.

Het aandeel Barclays daalde vrijdag met 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer winst en omzet voor Texas Instruments

Concern verwacht meer omzet in tweede kwartaal

Gisteren - Lees verder

Omzet AT&T valt tegen ondanks sterke groei klanten

Analisten hadden op hogere inkomsten en minder klanten gerekend.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING en Philips sterkste stijgers.

Gisteren - Lees verder

Galapagos gaat nieuwe studie beginnen

Betreft Fase 2 Proof-of-Concept studie naar filgotinib.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit in het groen

Positieve bedrijfscijfers jagen koersen aan.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.