Onderzoek gestart naar CEO Barclays

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 08:47

Topman wilde klokkenluider ontmaskeren.

(ABM FN-Dow Jones) Autoriteiten in Londen en New York zijn een onderzoek gestart naar CEO James Staley van Barclays, omdat de topman een klokkenluider wilde ontmaskeren. Dit maakte de Britse bank maandag bekend. 

Barclays zou in 2016 een anonieme brief hebben gekregen van een klokkenluider. Staley ondernam pogingen om de klokkenluider te ontmaskeren, en wordt daar nu voor onderzocht door autoriteiten in Londen en New York. 

Het bestuur van Barclays concludeerde eerder al dat het niet geoorloofd was van de topman om de auteur van de brief te identificeren. Afhankelijk van het onderzoek door de autoriteiten zal de Britse bank het honorarium van Staley aanpassen. 

Zowel Barclays als CEO Staley lieten weten volledig mee te werken met de onderzoeken van de autoriteiten. Het bestuur liet verder weten ook de eventuele betrokkenheid van andere medewerkers te onderzoeken.

Het aandeel Barclays daalde vrijdag met 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Winstval Carpetright

Waardedaling pond en nieuwe concurrent speelden tapijtgigant niet in de kaart.

9 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder grens van 5 procent.

43 minuten geleden - Lees verder

Sprint in gesprek met Comcast en Charter

Door gesprekken zou fusiedeal met T-Mobile stilliggen.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursplein 5 start handelsdag licht hoger

Speech Draghi bij ECB forum.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.