Private investeerders doen overnamebod op farmaceut Stada Arzneimittel

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 08:18

Bestuur steunt bod Bain Capital en Cinven van 66,00 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Stada Arzneimittel heeft van twee consortiums overnamebiedingen ontvangen, maar geeft de voorkeur aan een openbaar bod van 66,00 euro per aandeel van private equity partijen Bain Capital en Cinven. Dit maakte het Duitse farmaceutische concern maandagochtend voorbeurs bekend in een persbericht.

Het bod betekent een premie van bijna 20 procent bovenop de gemiddelde koers in de afgelopen drie maanden. "Bain Capital en Cinven hebben financieel gezien het meest aantrekkelijke bod gedaan", aldus het bedrijf uit Bad Vilbel, dat niet bekendmaakte welke andere partij een bod heeft gedaan. Ten opzichte van de aandelenkoers van Stada begin december 2016, toen er nog geen geruchten waren over een mogelijke overname, ligt het overnamebod bijna 50 procent hoger.

In februari werd bekend dat diverse partijen, waaronder Cinven, maar ook Advent International, geïnteresseerd waren in Stada Arzneimittel, dat onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème maakt. Destijds werd een overnamebod genoemd van 58,00 euro. 

Vorige maand werden overnamegesprekken nog stilgelegd omdat de biedingen volgens de farmaceut te laag waren. 

Stada Arzneimittel boekte in 2016 een omzet van 2,1 miljard euro en een nettowinst van 85,9 miljoen euro. De farmaceut hanteert verder een groeidoelstelling waarmee in 2019 een omzet moet worden behaald van tussen de 2,65 miljard en 2,70 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

1 uur geleden - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

2 uren geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.