Update: Talpa volledig eigenaar SBS Broadcasting

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 07:59

Mediabedrijf betaalt 237 miljoen euro voor resterende belang SBS.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa heeft het belang van 67 procent in SBS Broadcasting overgenomen van mediaconcern Sanoma voor een bedrag van 237 miljoen euro, waarmee het mediabedrijf van John de Mol de zendergroep volledig in handen krijgt. Dit maakten Talpa en Sanoma maandag voorbeurs bekend. 

"De acquisitie van SBS is een fantastische stap in het verder bouwen aan een Nederlands multimediabedrijf", aldus CEO Pim Schmitz van Talpa. "Na het toevoegen van SBS richten we ons op het verder investeren in OTT, Print, Online, Data en Concepts."

Het belang van Talpa in Veronica Uitgeverij wordt verkocht aan Sanoma. Talpa verwacht de overname binnen "afzienbare tijd" te kunnen afronden in afwachting van goedkeuring door de toezichthouders en andere gebruikelijke overleg- en goedkeuringsprocedures.

Talpa richtte eerder zijn pijlen op Telegraaf Media Groep en kocht recent meer aandelen TMG in om daarmee zijn belang te vergroten. Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie heeft een overnamebod van 6,00 euro per aandeel op TMG liggen en bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd. 

Update: om overnamebedrag te vermelden. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse inkomens stijgen conform verwachting

Zowel inkomens als uitgaven stijgen met 0,4 procent.

17 minuten geleden - Lees verder

Duitse inflatie loopt minder hard op

Consumentenprijzen stijgen in mei 1,5 procent.

50 minuten geleden - Lees verder

VimpelCom wil leningen herfinancieren

Aflossing gekoppeld aan uitgifte nieuwe obligaties.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Na lang weekend weer handel in New York.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen lager rond middaguur

Verklaring Draghi drukt op sentiment.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.