Valuta: dollar gevraagd

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 09:49

Rustige markt wacht op inflatiedata en speech Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is maandag een gevraagde munt nu de onzekerheden omtrent het verloop van de Franse presidentsverkiezingen aanhouden. Die zorgen ook voor druk op de euro.

"Met de opwaartse druk voor de dollar is het vandaag interessant om te zien of de speech van Janet Yellen van later op de dag nog een schepje er bovenop kan doen", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury.

De voorzitter van de Federal Reserve houdt maandag aan het begin van de avond een rede op de Gerald R. Ford School of Public Policy.

Phielix refereerde maandag aan de verwachting dat de Fed dit jaar in totaal drie keer de rente verhoogt, ofschoon er ook prognoses bestaan die uitgaan van vier verhogingen in 2017. "We krijgen deze week nog twee Amerikaanse inflatiecijfers over maart en daarbij is het van belang te letten op het effect van de olieprijs. Als de inflatie daalt, kan dat er op duiden dat het effect van de opgelopen olieprijs van de afgelopen maanden wegebt en dat doorkruist het streven van de Fed naar een inflatiepeil van circa 2 procent", aldus de Ebury-valutahandelaar.

Phielix kijkt voor maandag tegen een vrijwel lege agenda aan, maar ziet voor dinsdag duidelijk meer handvatten, zoals de Duitse ZEW-index en de Britse inflatiedata over maart. "Ook hierbij speelt het monetaire beleid een cruciale rol. Bij een verder opgelopen inflatie zal de druk op voorzitter Mark Carney van de Bank of England toenemen een renteverhoging in overweging te nemen", aldus Phielix.

De euro noteerde maandag op 1,0584 dollar en op 0,8541 Britse pond. De dollar noteerde op 111,28 yen. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Qualcomm waarschuwt voor lagere winst

Chipmaker blijft ruzie maken met Apple.

13 minuten geleden - Lees verder

Winst Colgate-Palmolive hoger dankzij prijsstijgingen

Omzet gelijk gebleven.

41 minuten geleden - Lees verder

Forse winststijging Thomson Reuters

Genomen maatregelen sorteren effect.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Energiereuzen komen met kwartaalcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Kwartaalcijfers grote financials domineren.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.