Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 21:18

Markten zetten olie hoger en dollar lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.362,85 punten, de Dow Jones index won ook 0,3 procent tot 20.708,86  punten en de Nasdaq noteerde ruim een half uur voor de slotbel 0,2 procent hoger op 5.891,75 punten.

De financiële markten zetten de olieprijs hoger, maar de dollar lager ten opzichte van de euro.

 "De huidige actuele thema's zouden eigenlijk positief voor de dollar moeten zijn", zei marktanalist Joe Manimbo van Western Union Business Solutions. Hij wees erop dat de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Syrië en Noord-Korea de dollar eerder ondersteunden, omdat investeerders kozen voor veilige beleggingen in de Verenigde Staten, waaronder de dollar.

"Je zou toch verwachten dat met het paasweekeinde in aantocht investeerders juist nu eerder zouden kiezen voor veilige investeringen", voegde hij toe.

Er zijn maandag geen macro-economische rapportages uit de Verenigde Staten.

De prijs voor een vat ruwe olie sloot vrijdag hoger vanwege toenemende geopolitieke spanningen rond Syrië en Noord-Korea. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent hoger op 53,08 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0600. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0579 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0591 op de borden. 

"Het is in dit geval niet Noord-Korea, maar het zijn nu vooral recente factoren in Noord-Afrika en het Midden-Oosten", zei hoofdstrateeg Colin Cieszynski van CMC Markets over de factoren die de olie hoger en de dollar op een licht lagere koers zetten.

Bedrijfsnieuws

De koers van Tesla is maandag dankzij een adviesverhoging naar het hoogste niveau ooit gestegen, waardoor de fabrikant van elektrische auto's inmiddels de grootste Amerikaanse autofabrikant qua marktwaarde is geworden. Zakenbank Piper Jaffray zette een koopaanbeveling op het aandeel en het koersdoel ging met 65 procent omhoog naar 368 dollar.  De koers van Tesla stond maandag 3,4 procent hoger op 312,81 dollar. 

Huizenbouwer Lennar noteerde ruim twee procent hoger na het nemen van een eenmalige last, waardoor de nettowinst in het eerste kwartaal fors lager zal uitkomen dan verwacht, op 38,1 miljoen dollar, of 0,16 dollar per aandeel, van 130,8 miljoen dollar, of 0,56 dollar per aandeel waarop werd gerekend. De impairment van 140 miljoen dollar is gerelateerd aan juridische kosten.

Knight Transportation en Swift Transportation maakten maandag bekend dat ze willen fuseren, waarmee een transportbedrijf ontstaat met een ondernemingswaarde van zo'n 6 miljard dollar. Het aandeel Knight stond 13,5 procent hoger, terwijl Swift liefst 23,3 procent steeg.

AT&T kondigde aan Straight Path Communications over te nemen voor circa 1,3 miljard dollar. Volgens AT&T draagt de overname bij aan de verdere ontwikkeling van 5G. Straight Path heeft een aantrekkelijke portefeuille aan frequentielicenties. Het aandeel AT&T noteerde 0,4 procent lager.

Akorn steeg 8,5 procent vanwege de bevestiging dat de farmaceut praat met zijn Duitse sectorgenoot Fresenius over een overname. Een eventuele deal zou Akorn waarderen op 3,7 miljard dollar. De twee bedrijven benadrukten dat niet zeker is of de gesprekken ook tot een overname leiden. Vrijdag steeg het aandeel Akorn al bijna 20 procent vanwege de, toen nog onbevestigde, berichten over de gesprekken.

Google zou volgens mediaberichten zo'n 1 biljoen Koreaanse won, omgerekend bijna 900 miljoen dollar, willen investeren in LG Display. Het aandeel Google stond 0,1 procent hoger.

Andere Amerikaanse techbedrijven maakten ook investeringen bekend. Microsoft en eBay trokken de portemonnee voor een investering in het Indiase bedrijf Flipkart. Samen met het Chinese Tencent pompen ze 1,4 miljard dollar in het e-commerce bedrijf. Het aandeel Microsoft noteerde nog half procent hoger en eBay won 0,7 procent.

Het Taiwanese Foxconn Technology wil de geheugendivisie van Toshiba kopen voor ongeveer 27 miljard dollar. Dit schreef The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen. Het overnamebedrag staat gelijk aan 3 biljoen yen. Analisten schatten de fair value op het geheugenonderdeel in op 1,5 biljoen tot 2 biljoen yen. Een van de bronnen zei tegen de Amerikaanse zakenkr ant dat het tweede hoogste bod na dat van Foxconn op ongeveer 2 biljoen yen lag. Toshiba en Foxconn wilden niet reageren tegenover de krant. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Holland Colours op zoek naar nieuwe CEO

Huidige topman halverwege tweede vierjaarstermijn.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs opent lager

Macro-economische agenda Europa leeg.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: rustige start handelsweek op valutamarkt

Zwaartepunt vrijdag met publicatie Duitse Ifo-index.

1 uur geleden - Lees verder

Kardan-dochter Tahal stapt in regeringsproject in Zambia

Landbouw- en waterproject heeft waarde van 176 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Møller-Mærsk verkoopt olietak aan Total

Deense containerrederij ontvangt 7,45 miljard dollar.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.