Accell zal met aandeelhouders spreken over samenwerkingsgesprekken met Pon

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 12:02

CEO weet niet wat eventuele samenwerking voor eigen positie betekent.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group zal in de aanstaande aandeelhoudersvergadering openheid van zaken geven over de status van de overnamegesprekken met Pon. Dit zei CEO René Takens dinsdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

"We zullen op onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 25 april transparantie betrachten over de stand van zaken op dat moment. Ik verwacht niet dat we er op zo korte termijn dan uit zullen zijn", lichtte de bestuursvoorzitter toe. "We zijn nu over het bod van Pon in gesprek en zitten daar op dit moment volstrekt neutraal in", aldus Takens.

Wat een eventuele overname voor de eigen positie van Takens betekent, kon hij nog niet zeggen. Volgens planning zou de bestuursvoorzitter op 25 april als CEO terugtreden, maar aanblijven als adviseur. "Mijn eigen positie is op dit moment niet zo belangrijk. We zijn met de vier leden van de raad van bestuur en onze adviseurs hard aan het werk om de voorstellen van Pon te bestuderen en bespreken, we zitten daarbij nog in het voortraject en ik kan echt niet zeggen waar we uitkomen", zei Takens. "Je kunt je wellicht voorstellen dat we voorlopig nog wel wat werk voor de boeg hebben, hoe de beslissing ook uitvalt."

Takens voorziet in bepaalde markten, waaronder Nederland, zeker de nodige mededingingscomplicaties als de fusie doorgaat.

De bestuursvoorzitter gaf aan dat Accell, na opstekende marktspeculaties, als beursgenoteerde onderneming niet anders kon dan dinsdag melding maken van het niet-bindende en voorwaardelijke bod van Pon.

Dat bod van het bedrijf uit Amersfoort, met fietsmerken als Gazelle, Union en Derby, op de sectorgenoot uit Heerenveen, met onder meer Sparta, Batavus, Raleigh en Koga, bedraagt 32,72 euro per aandeel in contanten, inclusief een dividend van 0,72 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op circa 845 miljoen euro.

Pon wil de beursnotering van Accell schrappen als de overname doorgaat, bevestigde een woordvoerder van Pon tegen ABM Financial News. Hij kon niet zeggen hoe het bedrijf, tevens importeur en dealer van Volkswagen, de overname wil financieren.

Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel Accell Group dinsdag 19,2 procent hoger op 3

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen lager in juli.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC zet ASML op kooplijst

Koersdoel verhoogd naar 152,00 euro.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel Intertrust

Koersdoel naar 16,00 euro.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: nette kwartaalresultaten ASMI

ABN AMRO wijst op impact ASM PT.

55 minuten geleden - Lees verder

Valuta: Federal Reserve domineert valutamarkt

Britse economische groeicijfers tweede punt van aandacht volgens Rabobank.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 25,41 -1,40% -0,36 25,77