Actiam besteedt administratie uit aan BNP Paribas

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 10:02

Vermogensbeheerder draagt ook operationele teams over aan Franse bewaarbank.

(ABM FN-Dow Jones) Vermogensbeheerder Actiam gaat zijn mid- and backoffice-activiteiten alsmede de administratie van zijn fondsen en beleggingen en bijbehorende rapportages uitbesteden aan BNP Paribas Securities Services. Dat meldde het onderdeel van de Franse bank dinsdag.

Het custody-bedrijf van de Franse bank neemt daarbij de operationele teams over van Actiam. Het zou gaan om 54 medewerkers, meldde een woordvoerder van BNP Paribas. Dat is een fors deel van de 123 voltijdbanen die Actiam in een recent verslag vermeldde.

"Dit is een belangrijke stap in de versnelling van onze ontwikkeling in de Nederlandse markt", stelde Robert van Kerkhoff, hoofd van BNP Paribas Securities Services in Nederland. Door het platform van Actiam te combineren met het eigen internationale netwerk kan BNP Paribas "een unieke dienstverlening bieden aan de lokale institutionele markt", volgens Van Kerkhoff.

Veel vermogensbeheerders en pensioenfondsen kijken naar mogelijkheden om de administratieve diensten uit te besteden, in verband met regelgeving en de noodzaak om kosten te besparen.

De  Nederlandse vermogensbeheerder besloot tot de samenwerking met de Franse bank naar aanleiding van snelle veranderingen in de branche. Door de samenwerking kan Actiam zich concentreren op "onze core business van verantwoord beleggen en op het bedienen van onze klanten", aldus CEO Hans van Houwelingen van Actiam. 

Actiam, onderdeel van verzekeraar Vivat, beheert 56 miljard euro aan vermogen voor Nederlandse instutitionele beleggers. De benoeming van Van Houwelingen bij Actiam werd in december door het bedrijf gepresenteerd als een voorbereiding op internationale ambities van de vermogensbeheerder. Vivat is bezig de organisatie te stroomlijnen na de overname door het Chinese verzekeringsconcern Anbang in 2015.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.