Altice USA dient documenten in voor beursgang

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 12:35

Details over prijs en grootte ontbreken.

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA heeft de benodigde documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak dinsdag bekend. 

Details over de beursgang, zoals het aantal aandelen en de prijs waartegen de stukken naar de beurs gaan, gaf Altice niet prijs. Wel bleek uit het document dat de maximale opbrengst 100 miljoen dollar zal bedragen.

JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs zullen Altice begeleiden bij de beursgang in de Verenigde Staten. 

Persbureau Bloomberg schreef afgelopen week al dat Altice de mogelijkheden onderzoekt om 20 procent van de Amerikaanse activiteiten naar de beurs te brengen. Met de beursgang van Altice USA wil de Franse kabelaar profiteren van de goede omstandigheden op de aandelenmarkten om geld op te halen. De opbrengsten zou Altice willen investeren in lokale overnames. Naar verluidt heeft Altice het vizier op Cox Communications gericht.

Altice zal naar verwachting slechts een klein belang naar de beurs brengen. Het gros van de aandelen zal volgens bronnen van Bloomberg worden aangeboden door Canada Pension Plan Investment Board en BC Partners, die samen ruim 31 procent van de Amerikaanse dochter van Altice bezitten.   

Het aandeel Altice noteerde dinsdag op een vlak Damrak 2,1 procent hoger op 21,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

8 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

25 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

31 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 22,75 0,00% 0,00 22,75