Altice USA dient documenten in voor beursgang

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 12:35

Details over prijs en grootte ontbreken.

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA heeft de benodigde documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak dinsdag bekend. 

Details over de beursgang, zoals het aantal aandelen en de prijs waartegen de stukken naar de beurs gaan, gaf Altice niet prijs. Wel bleek uit het document dat de maximale opbrengst 100 miljoen dollar zal bedragen.

JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs zullen Altice begeleiden bij de beursgang in de Verenigde Staten. 

Persbureau Bloomberg schreef afgelopen week al dat Altice de mogelijkheden onderzoekt om 20 procent van de Amerikaanse activiteiten naar de beurs te brengen. Met de beursgang van Altice USA wil de Franse kabelaar profiteren van de goede omstandigheden op de aandelenmarkten om geld op te halen. De opbrengsten zou Altice willen investeren in lokale overnames. Naar verluidt heeft Altice het vizier op Cox Communications gericht.

Altice zal naar verwachting slechts een klein belang naar de beurs brengen. Het gros van de aandelen zal volgens bronnen van Bloomberg worden aangeboden door Canada Pension Plan Investment Board en BC Partners, die samen ruim 31 procent van de Amerikaanse dochter van Altice bezitten.   

Het aandeel Altice noteerde dinsdag op een vlak Damrak 2,1 procent hoger op 21,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 18,72 -0,58% -0,11 18,83