Amerikaanse futures duiden op vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 12:53

Geopolitieke ontwikkelingen drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

"De S&P blijft steken in een zijwaartse trend tussen de 2.315 en 2.400 punten", aldus Colin Cieszynsk van CMC Markets. "Handelaren zullen dinsdag de geopolitieke ontwikkelingen blijven volgen, waarbij de Verenigde Staten zich tijdens de G-7 bijeenkomst hard hebben opgesteld tegen Syrië en Noord-Korea waarschuwde klaar te zijn voor oorlog, terwijl Amerikaanse marineschepen richting het Koreaanse schiereiland bewegen", voegde hij toe.

Volgens marktanalist Tony Cross van TopTradr had de speech van voorzitter Janet Yellen maandag de potentie om de markt van zijn stuk te brengen. "Noch de dollar, noch de Amerikaanse aandelenindices wankelden", concludeerde de analist evenwel. "De geopolitieke risico's blijven groot, waarbij de Franse verkiezingen en de militaire dreiging in het Midden-Oosten en tegen Noord-Korea een schaduw werpen over de markten", voegde hij toe. "Het zou wel eens een handelsdag kunnen worden waarbij beleggers aan de zijlijn blijven staan, waarbij de focus in aanloop naar het extra lange weekeinde met name is gericht op risicobeperking", voorspelde de analist.

In een speech voor de Universiteit van Michigan zei Fed-voorzitter Janet Yellen maandag laat dat het tijdperk van een "extreem stimulerend" monetair beleid ten einde komt. De voorzitter van de Fed zei dat de centrale bank afstapt van een beleid waarbij de focus ligt op inspanningen om de door een recessie gehavende economie te doen herleven en beweegt richting een beleid ter behoud van hetgeen werd bereikt in de afgelopen jaren. Zij zei tevens dat de centrale bank van plan is om de rente geleidelijk verder te verhogen, tenzij de economie weer verslechtert.

Olie noteerde dinsdag licht in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 53,00 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 55,90 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0619. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0587 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0604 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag geen richtinggevende publicaties geagendeerd. Voorzitter Neel Kashkari van de Mineapolis Fed neemt later op de dag deel aan een vraagsessie in Minneapolis.

Bedrijfsnieuws

United Continental noteerde 4,9 procent lager, nadat de kritiek op de luchtvaartmaatschappij aanhoudt, vanwege het met geweld verwijderen van een passagier uit een vliegtuig als gevolg van overboekingen. Video's van de bebloede passagier op social media veroorzaakten een storm van kritiek.

RetailMeNot steeg 48,4 procent, na het nieuws maandag laat dat de site voor kortingscoupons heeft ingestemd met een overname voor Harland Clarke voor 11,60 dollar per aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.357,16 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.658,02 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5.880,93 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

42 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.