Amerikaanse toezichthouder pakt nep financieel nieuws aan

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 09:03

Aandelenpromotie aangepakt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) heeft 27 bedrijven en individuen in staat van beschuldiging gesteld voor het promoten van aandelen. Dit maakte de Amerikaanse toezichthouder maandag bekend.

Uit het onderzoek van de SEC kwam naar voren dat beursgenoteerde ondernemingen schrijvers of communicatiebedrijven inhuurden om hun aandeel te promoten, terwijl publiekelijk geen melding werd gemaakt van deze betalingen. Lezers interpreteerden de berichtgeving op beleggerswebsites als onafhankelijke en onbevooroordeelde analyses over bedrijven, terwijl de auteur's in het geheim betaald kregen voor hun positief gekleurde verhalen. 

Zeventien verdachten, waaronder meerdere biotechnologiebedrijven, gingen akkoord met schikkingsbetalingen van in totaal meer dan 4,8 miljoen dollar, zo berichtte CNBC. Tien andere partijen, waaronder een actrice, moeten zich nog verantwoorden voor een rechtbank in Manhattan.

De SEC waarschuwde beleggers niet volledig te vertrouwen op informatie van beleggerswebsites vanwege een mogelijk gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

7 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.