Banken moeten wachten op licentie na Brexit-verhuizing

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 19:24

Toekenning kan zomaar een jaar duren volgens Europese Centrale Bank.

(ABM FN-Dow Jones) Banken die vanwege de Brexit naar de eurozone verhuizen, moeten zeker zes maanden, maar mogelijk zelfs een jaar wachten op een licentie. Dit maakte de Europese Centrale Bank bekend in een dinsdag gepubliceerd document.

"In ieder geval moet een besluit binnen twaalf maanden na de aanvraag genomen worden dus maak een goede planning om op tijd een licentie te krijgen", adviseerde de centrale bank. Als een bank al actief is in de eurozone, dan neemt het verlengen van een licentie minder tijd in beslag.

Diverse banken in het Verenigd Koninkrijk overwegen om een deel van hun activiteiten te verhuizen naar de eurozone om zo hun diensten aan klanten binnen de EU te kunnen waarborgen nadat de Brexit een feit is, naar verwachting in maart 2019.

De ECB zei dinsdag verder dat men geen voorkeur heeft voor waar banken zich uiteindelijk vestigen in de eurozone, maar het vormen van zogenoemde 'lege hulzen' zal niet worden toegestaan. Wel staat de centrale bank toe dat banken die verhuizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de eurozone, tijdelijk interne risicomodellen gebruiken, mits die eerder zijn goedgekeurd door Britse financiële toezichthouders. Goedkeuring van de ECB is uiteindelijk ook vereist, aldus de centrale bank.

Op 4 mei zal de ECB in Frankfurt een technische workshop houden, waarbij verdere informatie wordt verstrekt over wat wordt verwacht van banken die vanwege de Brexit willen verhuizen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.