Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel DSM nipt

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 10:04

Koersdoel naar 71,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft dinsdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 70,00 naar 71,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

In een rapport waarin de Britse bank vooruitloopt op de komende bedrijfscijfers stellen de analisten dat het eerste kwartaal één van de sterkste zal zijn voor de sector van de laatste tijd. Chemiebedrijven profiteren van het inslaan van grondstoffen die nu sterk in prijs stijgen en de spreads zijn volgens de analisten in het eerste kwartaal opmerkelijk gestegen. Deze combinatie verklaart de sterke koersstijgingen van de sector en de marktvorsers rekenen op sterke operationele winstgroeicijfers tussen de 10 en 15 procent voor de eerste drie maanden.

Barclays denkt daarentegen niet dat de opgaande lijn houdbaar is en geeft daarom de voorkeur aan aandelen die op de langere termijn transformatiemogelijkheden bieden, waarvan DSM er één is.

Wat betreft de verwachtingen voor de kwartaalresultaten van DSM zijn de marktvorsers positiever dan de consensus, met name vanwege hun vooruitzichten voor het onderdeel Nutrition dat profiteert van hogere prijzen voor vitamine E. Bovendien zullen kostenbesparingen leiden tot hogere marges, zo voorziet de Britse bank.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM dinsdag 0,8 procent hoger op 65,43 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Speciaal dividend voor aandeelhouders Costco Wholesale

Aandeelhouders ontvangen 7,00 dollar per aandeel.

16 minuten geleden - Lees verder

Australische consumentenprijzen stijgen minder hard dan verwacht

Prijsstijging eerste kwartaal 0,5 procent.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Rentebesluit ECB en diverse economische groeicijfers.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen weer gestart.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 66,20 -0,29% -0,19 66,39