Beursblik: Degroof Petercam trekt koersdoel Accell Group op naar 34,00 euro

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 09:55

Geen knock-out bod.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft dinsdag het koersdoel voor Accell Group opgetrokken tot boven het indicatieve bod van Pon Holdings. Dit zei analist Frank Claassen van het beurshuis dinsdag tegenover ABM Financial News, daarbij vasthoudend aan het Add advies.

Pon overweegt een bod in contanten van 32,72 euro per aandeel Accell Group, inclusief het dividend van 0,72 euro per aandeel over 2016.

Claassen sprak tegenover ABM Financial News van een “heel reëel openingsbod, maar geen knock out bid”. De analist denkt dat er mogelijk nog een iets hoger bod in het vat zit.

Pon meent dat de fietsactiviteiten van beide ondernemingen strategisch "uitstekend" bij elkaar passen. Het samenvoegen van de activiteiten leidt tot een wereldwijd leidende positie "en met voldoende schaal om op de lange termijn winnaar in de sector te zijn". Inmiddels voeren de twee ondernemingen verkennende gesprekken.

Een "issue" in deze gesprekken is vermoedelijk eventuele mededingingsbezwaren bij een combinatie. Claassen schat dat Accell en Pon een marktaandeel in Nederland hebben tussen de 40 en 50 procent, afhankelijk van de precieze definiëring.

Bij de laatste jaarcijfers, medio maart, zei Accell voor de middellange termijn te willen groeien naar een omzet van 1,5 miljard euro met een EBIT-marge van 8 procent. In 2016 lag de omzet op iets meer dan een miljard euro met een marge van 6,3 procent.

Claassen noemde deze doelstellingen van Accell "ambitieus, maar niet onrealistisch". Indien de beursgenoteerde fietsenfabrikant uit Heerenveen deze doelen over enkele jaren weet te realiseren, dan komt de analist van Degroof Petercam ook uit op een waardering "midden in de 30 [euro]".

Op een iets lagere beurs steeg het aandeel Accell Group dinsdag 19,7 procent naar 31,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Groei eurozone iets sterker

Tweede raming iets beter dan eerste voorspelling.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Kendrion overtreft winstverwachtingen

ING spreekt van solide kwartaal.

43 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel belegt aparte aandeelhoudersvergadering voor benoeming nieuwe commissarissen

Vergadering 8 september gaat alleen over benoeming CEO en uitleg PPG-proces.

56 minuten geleden - Lees verder

Britse werkloosheid in ruim 40 jaar niet zo laag

Lonen iets sterker gestegen.

56 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Heijmans rapporteert gemengde resultaten

Geen nieuwe teleurstellingen volgens NIBC.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 24,87 -0,40% -0,10 24,97