Beursblik: forse koersdaling voor Dialog Semiconductor

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 11:51

Daling volgt op adviesverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Dialog Semiconductor stond dinsdag met een verlies van 21,3 procent tot 37,60 euro fors onder druk in reactie op een adviesverlaging, al vinden sommige analisten dat dit overdreven is.

Bankhaus Lampe zette Dialog Semiconductor op de verkooplijst met een ongewijzigd koersdoel van 42,00 euro. De analisten spraken van sterk bewijs dat Apple zijn eigen chips voor energiebeheer aan het ontwikkelen is en daarmee chips van Dialog voor tenminste een deel gaat vervangen. Volgens Bankhaus Lampe heeft Apple in het afgelopen jaar veel meer mensen aangenomen die gespecialiseerd zijn in dergelijke halfgeleiders. Er zouden nu reeds 80 specialisten in dienst zijn van het Amerikaanse technologiebedrijf.

Analisten van Morgan Stanley noemen de koersdaling evenwel overdreven. Volgens de marktvorsers van de Amerikaanse bank is er altijd het risico dat Apple wijzigingen aanbrengt wat betreft zijn toeleveranciers, iets waar de analisten reeds op gewezen hadden in een rapport van vorige week. Dialog heeft een blootstelling van 75 procent aan Apple.

Bovendien zien de analisten meerdere trends die niet passen bij een toeleverancier die op het punt staat om afgeserveerd te worden. Ook denkt Morgan Stanley dat Dialog een samenwerking heeft afgesloten om te helpen met ontwikkeling van draadloos opladen.

Morgan Stanley hanteert een Overwogen advies voor Dialog Semiconductor met een koersdoel van 57,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Winst Colgate-Palmolive hoger dankzij prijsstijgingen

Omzet gelijk gebleven.

34 minuten geleden - Lees verder

Forse winststijging Thomson Reuters

Genomen maatregelen sorteren effect.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Energiereuzen komen met kwartaalcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Kwartaalcijfers grote financials domineren.

1 uur geleden - Lees verder

ASML daagt Nikon

Japanners startten eerder al zaak tegen Veldhovenaren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.