Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Accsys

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 08:55

Koersdoel naar 1,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Accsys Technologies verlaagd van 1,15 naar 1,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Accsys gaat een nieuwe fabriek bouwen voor zijn houtproduct Tricoya en geeft daarvoor nieuwe aandelen uit. De verwatering die hierdoor ontstaat noopte analist Johan van den Hooven ertoe om het koersdoel te verlagen. Dit koersdoel baseert de analist op de lopende projecten waar het houtbewerkingsbedrijf momenteel in is verwikkeld.

Van den Hooven hanteert een tweede scenario waarin hij ervan uitgaat dat Accsys in de komende jaren meer fabrieken gaat bouwen en meer licenties verkoopt, ondersteund door een toenemende vraag naar zijn producten. Uitgaande van 6 nieuwe projecten in de komende vijftien jaar, acht de analist een koersdoel van 1,35 gepast.

Accsys kondigde eerder al aan voor in totaal 14 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te willen, goed voor 22 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Ondanks het verwaterende effect van de emissie wees Van den Hooven erop dat Accsys zichzelf kapitaal verschaft om het werkkapitaal te financieren waarmee voorraadniveaus kunnen worden geoptimaliseerd en knelpunten in de voorraadketen kunnen worden vermeden. Met het oog op de toekomstige groei die de marktvorser verwacht is het volgens hem goed dat het bedrijf zich financieel heeft versterkt.

Het aandeel Accsys sloot maandag op een groene beurs op 0,71 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCSYS toevoegen aan uw watchlist 0,90 -1,10% -0,01 0,91