Inverko wijzigt naam in Phelix

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 08:34

Lege beurshuls publiceert jaarverslag 2015.

(ABM FN-Dow Jones) Inverko wil zijn naam wijzigen in Phelix. Dit maakte de inmiddels lege beurshuls dinsdag voorbeurs bekend, tegelijk met de cijfers over 2015.

Op een aandeelhoudersvergadering op 24 mei legt Inverko de naamswijziging voor. Ook moet er dan goedkeuring komen voor de jaarrekening over 2015.

"De belangrijkste reden voor de naamswijziging is de intentie van de directie om nieuwe, nog nader te bepalen activiteiten in de vennootschap onder te brengen", aldus CEO Selwyn Duijvestijn.

Jaarcijfers

Ondanks de op zichzelf goede marktpositie van Inverko in de circulaire economie, bleef met name de omzet in het eerste kwartaal van 2015 "sterk achter" door de krappe liquiditeitspositie van de onderneming. Het tweede en het derde kwartaal lieten volgens Inverko een goed herstel zien van de resultaten, maar deze opgaande lijn kon niet worden doorgetrokken naar het vierde kwartaal. De lage olieprijs had een zeer nadelig effect op de omzet en resultaten, meende de onderneming actie in de circulaire economie.

Inverko verkeerde tussen 19 mei en 23 november 2016 in surseance van betaling. De voormalige recycling activiteiten zijn inmiddels verkocht of beëindigd en beleggers Duijvestijn en Martijn Kok zijn bezig met een doorstart.

"De huidige financiële positie van Inverko is belangrijk verbeterd ten opzichte van een jaar geleden", liet de onderneming dinsdag weten, daarbij wijzend op het bereikte crediteurenakkoord en de afronding hiervan.

"Mede dankzij de beschikbare financiële middelen en de verlaagde kostenstructuur is de raad van bestuur er van overtuigd dat er thans voldoende middelen beschikbaar zijn om binnen enige tijd nieuwe activiteiten te vinden voor het fonds", voegde CEO Duijvestijn daaraan toe.

Het aandeel Inverko sloot maandag 1,5 procent hoger op 0,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

44 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
INVERKO toevoegen aan uw watchlist 1,72 -2,82% -0,05 1,77