Italie voorziet iets sterkere groei

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 20:53

Rome akkoord met maatregelen om begrotingstekort terug te dringen.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse regering is dinsdag akkoord gegaan met maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen. Ook stelde Rome de groeiverwachtingen voor dit en volgend jaar bij.

De verwachte groei van de derde economie van de eurozone werd voor 2017 licht opwaarts bijgesteld van 1,0 naar 1,1 procent. Over de voorziene economische groei in 2018 was Rome evenwel iets minder optimistisch, want die verwachting ging omlaag van 1,2 naar 1,0 procent.

Verder keurde de Italiaanse regering een aantal plannen en bezuinigingen goed om het begrotingstekort dit jaar met 3,4 miljard euro, of omgerekend 0,2 procent van het bruto binnenlands product, terug te dringen. Hiermee voorkomt Rome dat het door Brussel op de vingers wordt getikt. De torenhoge staatsschuld van Italië blijft dit jaar naar verwachting stabiel rond 132,8 procent van het BBP, zei de minister van Economische zaken, Carlo Padoan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

12 uren geleden - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

12 uren geleden - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

12 uren geleden - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

12 uren geleden - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

12 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.