Italie voorziet iets sterkere groei

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 20:53

Rome akkoord met maatregelen om begrotingstekort terug te dringen.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse regering is dinsdag akkoord gegaan met maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen. Ook stelde Rome de groeiverwachtingen voor dit en volgend jaar bij.

De verwachte groei van de derde economie van de eurozone werd voor 2017 licht opwaarts bijgesteld van 1,0 naar 1,1 procent. Over de voorziene economische groei in 2018 was Rome evenwel iets minder optimistisch, want die verwachting ging omlaag van 1,2 naar 1,0 procent.

Verder keurde de Italiaanse regering een aantal plannen en bezuinigingen goed om het begrotingstekort dit jaar met 3,4 miljard euro, of omgerekend 0,2 procent van het bruto binnenlands product, terug te dringen. Hiermee voorkomt Rome dat het door Brussel op de vingers wordt getikt. De torenhoge staatsschuld van Italië blijft dit jaar naar verwachting stabiel rond 132,8 procent van het BBP, zei de minister van Economische zaken, Carlo Padoan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.