Olie herstelt van dip

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 20:44

Prijs gevangen tussen zorgen over productie VS en verlenging OPEC deal.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs wist dinsdag te herstellen van een dip, nadat er berichten de markt inkwamen dat Saoedi-Arabië de afgesproken productie-inperking met nog eens zes maanden wil verlengen. De mei-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,32 dollar, of 0,6 procent, hoger op 53,40 dollar.

Na de stijging van maandag stond de olieprijs dinsdag aanvankelijk onder druk. "Na de rally die we zagen, is het niet verrassend dat er wat winst werd genomen", zei marktstrateeg Bart Melek van TD Securities. Volgens Donald Morton van Herbert J. Sims & Co was er verder geen sprake van een flink verkoopgolf. "De correctie was nodig", meende de marktvorser

Beleggers maken zich zorgen over de toegenomen Amerikaanse olieproductie. Dinsdag zei de Amerikaanse Energy Information Administration dat de olieproductie in de Verenigde Staten volgend jaar waarschijnlijk sterker stijgt dan eerder verwacht. Ook stelde het overheidsorgaan de verwachte gemiddelde prijs voor een vat ruwe olie voor dit jaar bij van 53,49 naar 52,24 dollar. 

Dinsdagavond berichtte The Wall Street Journal op basis van bronnen dat Saoedi-Arabië de afspraken die zijn gemaakt met de landen binnen het kartel en een aantal landen daarbuiten over het inperken van de olie-output met 1,2 miljoen vaten per dag, wil verlengen. Daarover zal vermoedelijk worden gesproken tijdens een OPEC vergadering eind mei. Volgens econoom Peter Cardillo van First Standard Financial is het vrijwel zeker dat de inperkingsdeal wordt verlengd.

Volgende richtpunt voor de markten is het wekelijkse Amerikaanse voorradenrapport van de EIA dat woensdagmiddag verschijnt. Marktanalisten voorzien een lichte stijging van de voorraden. Een voorbode krijgt de markt dinsdagavond laat middels het wekelijkse voorradenrapport van industriegroep American Petroleum Institute. Verder komt de OPEC woensdag met zijn maandrapport over de oliemarkt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

35 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.