Tillerson verklaart dat regime Assad op zijn eind loopt

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 14:23

Amerikaanse minister brengt beladen bezoek aan Moskou.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson heeft gezegd dat het duidelijk is dat het regime van president Bashar al-Assad in Syrië "op zijn eind loopt" en heeft Rusland streng vermaand, op zijn weg naar Moskou voor overleg op hoog niveau over de crisis.

"Het is ons allemaal duidelijk dat het bewind van de familie Assad op zijn eind loopt", zei Tillerson dinsdagochtend tegen verslaggevers, na een tweedaagse vergadering van ministers van buitenlandse zaken van de G7-landen in Italië.  

Tillerson komt dinsdagmiddag aan in Moskou.

De minister van buitenlandse zaken zei ook dat "Rusland gefaald heeft in zijn belofte om een Syrië te garanderen dat vrij is van chemische wapens." Rusland steunt het regime van Assad militair in de burgeroorlog in Syrië.

Het is niet duidelijk of Rusland een eerder akkoord om geen chemische wapens meer te gebruiken niet heeft geëerbiedigd omdat "het de belofte niet serieus neemt of dat het land incompetent is", zei Tillerson tegen verslaggevers. "Maar we kunnen dat niet weer laten gebeuren."

Tegelijkertijd zei de Italiaanse minister van buitenlandse zaken Angelino Alfano dat de ambtsgenoten uit de G7-landen niet tot nieuwe sancties tegen Syrië hebben besloten, na een vermoedelijke chemische aanval.

De groep bereikte "geen consensus over nieuwe sancties om het doel te bereiken waar we naar streven", zei Alfano na de vergadering tegen journalisten. De Italiaanse minister waarschuwde ook dat de G7-landen "Rusland niet in een hoek moeten drukken."

De reis van Tillerson volgt slechts enkele dagen nadat Amerika voor het eerst met opzet een militaire luchtaanval uitvoerde tegen strijdkrachten van de Syrische leider. 

Het bezoek is daarmee van verstrekkend strategisch en diplomatiek belang geworden, zowel om de relatie tussen Amerika en Rusland te bepalen als om meer duidelijkheid te krijgen over de gemengde signalen die de regering Trump heeft afgegeven over de burgeroorlog in Syrië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Winstval Carpetright

Waardedaling pond en nieuwe concurrent speelden tapijtgigant niet in de kaart.

7 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder grens van 5 procent.

41 minuten geleden - Lees verder

Sprint in gesprek met Comcast en Charter

Door gesprekken zou fusiedeal met T-Mobile stilliggen.

43 minuten geleden - Lees verder

Beursplein 5 start handelsdag licht hoger

Speech Draghi bij ECB forum.

58 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.