Toshiba ziet verlies oplopen

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 12:44

Onderneming twijfelt hardop over voortbestaan

(ABM FN-Dow Jones) Toshiba Corporation heeft over de eerste negen maanden tot en met december 2016  de omzet zien afnemen bij een opgelopen verlies. Dit maakte het Japanse elektronicabedrijf dinsdag bekend.

De omzet daalde met 166,6 miljard yen naar 3.847 miljard yen, of 32,76 miljard euro. Het operationeel verlies kwam uit op 576,3 miljard yen, 344,4 miljard yen meer dan een jaar eerder, waarna een nettoverlies over bleef van 532,5 miljard yen, 53,1 miljard yen meer dan over de eerste negen maanden van het fiscale boekjaar 2015/2016.

Het operationeel verlies schreef Toshiba vooral toe aan een impairment op de Nuclear Power Systems van 716,6 miljard yen.

Het derde kwartaal liet verder een nettoverlies zien van 647,8 miljard yen, een toename van 131,1 miljard yen.

Toshiba hield dinsdag vast aan het besluit over het fiscale boekjaar 2016 geen dividend uit te keren.

Foxconn Technology zou volgens The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen de geheugendivisie van Toshiba willen kopen voor ongeveer 27 miljard dollar.

Outlook

Het bedrijf uitte dinsdag expliciet zijn twijfel over het vermogen de onderneming te laten voortbestaan. Als gevolg van de tegenvallende resultaten is het geconsolideerde aandelenkapitaal negatief geworden. Daar kwam bij dat kredietbeoordelaars de kredietwaardigheid van Toshiba eind vorig jaar afwaardeerden waardoor het concern door zijn convenanten heen brak. Toshiba zei ook uitgaven te verwachten gerelateerd aan de bouw van een kerncentrale waardoor de liquiditeit aanzienlijk wordt gedrukt.

Bovendien heeft Toshiba een zogeheten Special Construction Business License nodig. De lopende licentie loopt in december 2017 af. Als de onderneming niet voldoet aan de daarvoor geldende voorwaarden en onvoldoende maatregelen maatregelen neemt ter verbetering van de financiële omstandigheden, dan heeft dit een grote negatieve impact op de voortgang, aldus Toshiba.

Op 29 maart van dit jaar verwachtte Toshiba dat het nettoverlies in 2016 zal zijn opgelopen tot 1.010 miljard yen, omgerekend ruim 8 miljard euro, als gevolg van afwaarderingen op zijn Amerikaanse nucleaire activiteiten waar inmiddels faillissement voor is aangevraagd.

Het aandeel Toshiba sloot dinsdag 2,7 procent lager op 224 yen.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

7 minuten geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

19 minuten geleden - Lees verder

Damrak blijft dalen

Neerwaartse trend eind vorige week zet door.

34 minuten geleden - Lees verder

Ajax verlengt contract De Ligt

Contract met twee jaar verlengd.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.