Update: Altice USA dient documenten in voor beursgang

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 16:34

Ondernemerswaarde meer dan 20 miljard dollar volgens zakenkrant WSJ.

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA heeft de benodigde documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak dinsdag bekend. 

Details over de beursgang, zoals het aantal aandelen en de prijs waartegen de stukken naar de beurs gaan, gaf Altice niet prijs. Wel bleek uit het document dat de maximale intekenprijs 100 miljoen dollar zal bedragen. Bronnen zeiden dinsdag tegen zakenkrant The Wall Street Journal dat Altice USA met de beursgang mogelijk meer dan 1 miljard dollar op kan halen en dat het bedrijf hiermee gewaardeerd wordt op ruim 20 miljard dollar.

Altice zal naar verwachting slechts een klein belang naar de beurs brengen. Het gros van de aandelen zal volgens bronnen van persbureau Bloomberg worden aangeboden door Canada Pension Plan Investment Board en BC Partners, die samen ruim 31 procent van de Amerikaanse dochter van Altice bezitten.   

Volgens The Wall Street Journal willen BC Partners en Canada Pension Plan 5 tot 10 procent van hun belang verkopen en houdt moederbedrijf Altice waarschijnlijk zijn belang van 70 procent in de Amerikaanse tak.

Het proces om de beursgang te voltooien zal naar verwachting enkele maanden in beslag nemen en de aanpak van Altice kan in die tijd nog veranderen, zeiden bronnen tegen de Amerikaanse zakenkrant. 

Hoewel marktanalisten eerder uitgingen van een IPO waarmee zo'n 2 miljard dollar zou worden opgehaald, is een opbrengst van zo'n 1 miljard dollar nog steeds voldoende om schulden af te bouwen en verdere acquisities te doen. "De meeste investeerders weten wel dat het sluiten van meer overnamedeals de reden voor de IPO is", zei analist Emmanuel Carlier van ING tegen The Wall Street Journal. "Je kunt eerst een notering afronden en dan onderhandelen over een deal, en dan vervolgens nog wat meer kapitaal ophalen", aldus de marktvorser.

Bloomberg schreef eerder al dat Altice het vizier mogelijk gericht heeft op Cox Communications.

Waar Altice USA een notering krijgt, aan de New York Stock Exchange of de Nasdaq Stock Market is volgens The Wall Street Journal nog niet duidelijk. JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs zullen Altice begeleiden bij de beursgang in de Verenigde Staten. 

Altice USA is de op drie na grootste breedbandprovider in Amerika sinds de overnames van Cablevision en Suddenlink. Inmiddels heeft het bedrijf bijna 5 miljoen klanten in 21 Amerikaanse staten. 

Het aandeel Altice noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,2 procent hoger op 21,42 euro.

Update: om extra informatie en actuele koers toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 21,09 0,86% 0,18 20,91