Valuta: euro houdt neerwaarts risico

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 09:26

Franse verkiezingsstrijd blijft belangrijkste factor.

(ABM FN-Dow Jones) De euro houdt dinsdag de meeste risico's aan de onderkant met het oog op de aanstaande Franse presidentsverkiezingen.

"Samen met Syrië en de spanning rondom Noord-Korea is dat geopolitiek gezien voor de euro en de dollar het belangrijkste risico van dit moment", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Maartens illustreerde het risico vanuit de Franse regio aan de hand van de optiemarkt, waar 20 procent rekening houdt met een overwinning voor Marine Le Pen. "In het geval dat zij deze race wint, heeft de euro een neerwaarts risico van 7 procent", aldus Maartens.

De valutahandelaar ziet als tweede belangrijke factor het beleid van de centrale banken. "Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve heeft maandag aangegeven dat het beleid is gericht op het geleidelijk inperken van de stimuli zonder daarmee de economie negatief te raken. De verwachting is dat deze consolidatie elders ook op de radar staat", aldus Maartens.

Voor vandaag zijn de Britse inflatiedata van belang in het licht van het beleid van de Bank of England.

Maartens wees nog op de opmerkelijk zijwaartse beweging van de Noorse kroon, terwijl de olieprijs een aardige stijging heeft laten zien. "En dat terwijl de Canadese dollar wel winst boekte", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde dinsdag op 1,0582 dollar en op 0,8524 Britse pond. De euro noteerde onveranderd op 9,1404 Noorse kroon. De Europese munt daalde 0,2 procent ten opzichte van de Canadese dollar naar een koers van 1,4094.   

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

50 minuten geleden - Lees verder

Nieuwe belangstelling voor spreads divisie Unilever - media

Unilever en KKR geven geen commentaar.

1 uur geleden - Lees verder

Stern boekt hogere omzet en winst

Concern verwacht minder margedruk voor dealers.

3 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen lager gesloten

ECB terughoudend over aanpassen monetair beleid.

3 uren geleden - Lees verder

Eerste verliesdag AEX

Centrale banken domineren handelsdag.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.