Wall Street koerst af op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 11 april 2017, 14:47

Geopolitieke ontwikkelingen drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een vlak tot licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het rood.

"De S&P blijft steken in een zijwaartse trend tussen de 2.315 en 2.400 punten", aldus Colin Cieszynsk van CMC Markets. "Handelaren zullen dinsdag de geopolitieke ontwikkelingen blijven volgen, waarbij de Verenigde Staten zich tijdens de G-7 bijeenkomst hard hebben opgesteld tegen Syrië en Noord-Korea waarschuwde klaar te zijn voor oorlog, terwijl Amerikaanse marineschepen richting het Koreaanse schiereiland bewegen", voegde hij toe.

Volgens marktanalist Tony Cross van TopTradr had de speech van voorzitter Janet Yellen maandag de potentie om de markt van zijn stuk te brengen. "Noch de dollar, noch de Amerikaanse aandelenindices wankelden", concludeerde de analist evenwel. "De geopolitieke risico's blijven groot, waarbij de Franse verkiezingen en de militaire dreiging in het Midden-Oosten en tegen Noord-Korea een schaduw werpen over de markten", voegde hij toe. "Het zou wel eens een handelsdag kunnen worden waarbij beleggers aan de zijlijn blijven staan, waarbij de focus in aanloop naar het extra lange weekeinde met name is gericht op risicobeperking", voorspelde de analist.

In een speech voor de Universiteit van Michigan zei Fed-voorzitter Janet Yellen maandag laat dat het tijdperk van een "extreem stimulerend" monetair beleid ten einde komt. De voorzitter van de Fed zei dat de centrale bank afstapt van een beleid waarbij de focus ligt op inspanningen om de door een recessie gehavende economie te doen herleven en beweegt richting een beleid ter behoud van hetgeen werd bereikt in de afgelopen jaren. Zij zei tevens dat de centrale bank van plan is om de rente geleidelijk verder te verhogen, tenzij de economie weer verslechtert.

In Europa was gedurende de tweede helft van de handelsdag sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij de Europese aandelenmarkten herstelden van eerdere verliezen, vanwege zorgen over de geopolitieke ontwikkelingen.

De Aziatische beurzen noteerden dinsdagochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,3 procent tot 18.747,87 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,6 procent op 3.288,97 punten.

Olie noteerde dinsdag licht in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 52,97 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 55,89 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0618. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0587 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0604 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag geen richtinggevende publicaties geagendeerd. Voorzitter Neel Kashkari van de Mineapolis Fed neemt later op de dag deel aan een vraagsessie in Minneapolis.

Bedrijfsnieuws

United Continental noteerde 2,1 procent lager, nadat de kritiek op de luchtvaartmaatschappij aanhoudt, vanwege het met geweld verwijderen van een passagier uit een vliegtuig als gevolg van overboekingen. Video's van de bebloede passagier op social media veroorzaakten een storm van kritiek.

Starbucks noteerde vlak, nadat de Amerikaanse koffieketen meldde in China een verzekeringsplan aan te bieden aan de ouders van full-time werknemers, dat ernstige ziekten dekt.

American Airlines steeg 1,4 procent, nadat de luchtvaarder zijn outlook voor het eerste kwartaal verhoogde, na positieve vervoersdata.

RetailMeNot steeg 49,03 procent, na het nieuws maandag laat dat de site voor kortingscoupons heeft ingestemd met een overname voor Harland Clarke voor 11,60 dollar per aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.357,16 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.658,02 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5.880,93 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

16 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.