Aandeelhouders AkzoNobel willen ontslag voorzitter raad van commissarissen

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 07:33

AkzoNobel wijst verzoek agendapunt buitengewone aandeelhoudersvergadering af en wil onderzoek naar relatie Elliott en PPG.

(ABM FN-Dow Jones) Elliott Advisors en een aantal andere aandeelhouders van AkzoNobel hebben een verzoek gedaan om een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders te organiseren om Antony Burgmans te ontslaan als voorzitter van de raad van commissarissen van het Nederlandse concern. Dit meldde AkzoNobel woensdag voorbeurs.

De RvC zal het voorstel voor het houden van een BAVA in overweging nemen en binnen 14 dagen reageren, zoals het Nederlandse bedrijfsrecht voorschrijft.

AkzoNobel maakte evenwel bekend dat de raad van commissarissen volledig achter de heer Burgmans blijf staan in zijn rol als voorzitter. "De leden van de RvC zijn van mening dat het verwijderen van de heer Burgmans disproportioneel is, schadelijk en niet in het belang van het bedrijf, de aandeelhouders of van andere belanghebbenden. Daarom zal het voorgestelde agendapunt om de heer Burgmans te ontslaan, worden afgewezen."

AkzoNobel kondigde aan om bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te vragen om een onderzoek te starten naar de relatie tussen Elliott Advisors en PPG Industries, dat een overnamebod op de Nederlandse sectorgenoot heeft gedaan.

Op 11 april 2017 is onder de aandacht van AkzoNobel gekomen dat Elliott Advisors de intentie heeft gehad om achter gesloten deuren potentieel prijsgevoelige informatie met PPG te delen met betrekking tot het besluit om een BAVA aan te vragen, meldde het concern. AkzoNobel heeft deze informatie gedeeld met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) en roept Elliott Advisors en PPG op om de aard van hun relatie op te helderen, alsmede de geschiedenis van de communicatie tussen de twee bedrijven.

"AkzoNobel verwelkomt een open en constructieve dialoog met alle aandeelhouders en is op dit moment zeer actief in gesprek met veel aandeelhouders. AkzoNobel heeft de laatste weken actief het gesprek gevoerd met Elliott Advisors onder meer in ontmoetingen met de CEO, CFO en voorzitter van de RvC van AkzoNobel", meldde het bedrijf.

PPG bracht op 20 maart een verhoogd bod uit van 90,00 euro per aandeel AkzoNobel inclusief dividend uit, waarop het Nederlandse verf- en chemieconcern wederom niet wilde ingaan. In eerste instantie bood PPG 83,00 euro per aandeel.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag 0,6 procent lager op 79,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ABN AMRO verkoopt vastgoedleningen aan Cumberland

Leningen met waarde dik 200 miljoen euro.

46 minuten geleden - Lees verder

Rechter vindt informatieverstrekking Aegon beleggersverzekeringen onvoldoende

Schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele bedrijfscijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,23 -0,66% -0,51 77,74