Accell bevestigt officieel gesprekken met Pon

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 08:10

Gesprekken conform artikel 5 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft bevestigd in gesprek te zijn met Pon Holdings over het niet-bindende overnamevoorstel dat laatstgenoemde dinsdag kenbaar maakte. Dit liet de Heerenveense fietsenfabrikant woensdag voorbeurs weten.

Het overleg tussen Accell en Pon is zoals bedoeld in artikel 5 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft.

Als een verrassing komt de mededeling van Accell niet. "We zullen op onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 25 april transparantie betrachten over de stand van zaken op dat moment. Ik verwacht niet dat we er op zo korte termijn dan uit zullen zijn", zei CEO René Takens dinsdag al tegen ABM Financial News. "We zijn nu over het bod van Pon in gesprek en zitten daar op dit moment volstrekt neutraal in", voegde de topman daaraan toe.

Het bod van het bedrijf uit Amersfoort, met fietsmerken als Gazelle, Union en Derby, op de sectorgenoot uit Heerenveen, met onder meer Sparta, Batavus, Raleigh en Koga, bedraagt 32,72 euro per aandeel in contanten, inclusief een dividend van 0,72 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op circa 845 miljoen euro.

Het aandeel Accell Group steeg dinsdag op een rode beurs 19,6 procent naar 31,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

European Select Growth Opportunities Fund meldt kleiner belang in Esperite

Kapitaalbelang daalt onder 15 procent.

18 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in ASMI

Zowel kapitaalbelang als stemrecht boven 3 procent.

19 minuten geleden - Lees verder

Marshall Wace verkleint belang in IMCD fractioneel

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

20 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in BE Semiconductor Industries nipt

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder vijf procent.

21 minuten geleden - Lees verder

OPEC in november om tafel over lot productieverlaging - media

Olievoorraden meer gedaald dan verwacht.

21 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 24,72 0,00% 0,00 24,72