Accell bevestigt officieel gesprekken met Pon

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 08:10

Gesprekken conform artikel 5 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft bevestigd in gesprek te zijn met Pon Holdings over het niet-bindende overnamevoorstel dat laatstgenoemde dinsdag kenbaar maakte. Dit liet de Heerenveense fietsenfabrikant woensdag voorbeurs weten.

Het overleg tussen Accell en Pon is zoals bedoeld in artikel 5 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft.

Als een verrassing komt de mededeling van Accell niet. "We zullen op onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 25 april transparantie betrachten over de stand van zaken op dat moment. Ik verwacht niet dat we er op zo korte termijn dan uit zullen zijn", zei CEO René Takens dinsdag al tegen ABM Financial News. "We zijn nu over het bod van Pon in gesprek en zitten daar op dit moment volstrekt neutraal in", voegde de topman daaraan toe.

Het bod van het bedrijf uit Amersfoort, met fietsmerken als Gazelle, Union en Derby, op de sectorgenoot uit Heerenveen, met onder meer Sparta, Batavus, Raleigh en Koga, bedraagt 32,72 euro per aandeel in contanten, inclusief een dividend van 0,72 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op circa 845 miljoen euro.

Het aandeel Accell Group steeg dinsdag op een rode beurs 19,6 procent naar 31,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Tekort personeel ICT sector

Kwart bedrijven zoekt personeel.

14 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel vond break-up fee veel te laag - media

PPG had 600 miljoen euro voor ogen, AkzoNobel zag liever 2 miljard euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Aantal bedrijfscijfers op de rol.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Vooral aandeelhoudersvergaderingen op de agenda.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 29,81 0,00% 0,00 29,81