Amerikaanse futures richting licht lagere opening

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 12:43

Politieke spanningen drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De stijging volgt na een handelsdag waarbij alle drie de benchmarks licht lager sloten, vanwege een verhoging van de geopolitieke spanningen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump de druk richting China opvoerde om op te treden tegen de nucleaire dreiging uit Noord-Korea. Washington zei unilateraal op te treden als Beijing niets doet. Daarnaast beschuldigde het Witte Huis Rusland van nalatigheid bij het controleren op de aanwezigheid van chemische wapens in Syrië. Trump meldde echter wel niet aan te sturen op een grondoorlog in Syrië.

Daarnaast is de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson in Moskou voor besprekingen. Tillerson zal er waarschijnlijk bij Moskou op aandringen om de steun aan de Syrische president Bashar al-Assad in te trekken.

"Geopolitieke problemen veroorzaken over het algemeen slechts een korte reactie op de markt, met als enige zorg de vraag of het de moeite loont daar [als belegger] iets mee te doen", aldus analist Richard Perry van Hantec Markets. "De stijging van de VIX-volatility index naar het hoogste niveau sinds november reflecteert de bezorgdheid onder beleggers", voegde hij toe.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 53,72 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent duurder werd op 56,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0603. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0604 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0604 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de import- en exportprijzen in maart en het Amerikaans overheidstekort in maart. Daarnaast publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

United Continental Holding noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager, waarmee de luchtvaarder de neerwaartse trend voortzet, na de commotie over het met geweld verwijderen van een passagier van één van zijn vluchten.

Whole Foods Market steeg 2,2 procent, nadat Bloomberg meldde dat Amazon.com vorig jaar heeft overwogen de supermarktketen over te nemen. Amazon.com steeg 0,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.353,78 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.651,30 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 5.866,77 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.