Beursblik: ABN AMRO handhaaft olieprijsramingen Brent en WTI eind 2017

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 07:04

Sectoreconoom Hans van Cleef voorziet olieprijs van 60,00 dollar eind dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de prijsramingen voor Brent en West Texas Intermediate voor 2017 gehandhaafd, waarbij voor het eind van het tweede kwartaal een olieprijs van 50,00 dollar per vat wordt voorzien en voor eind 2017 gemikt wordt op 60,00 dollar per vat. Dit schreef sectoreconoom Hans van Cleef van ABN AMRO woensdag in een maandelijkse olierapport.

De olieprijzen zitten volgens Van Cleef nog steeds gevangen tussen tegenstrijdige signalen, waarbij marktspeculatie zorgt voor volatiliteit, zoals een korte stevige prijsdaling begin maart. "De voornaamste reden was dat er vanuit de markt niet meer gereageerd werd op pogingen door de OPEC om de prijs verder te ondersteunen. Dit zorgde, in combinatie met de hoge voorraden in de Verenigde Staten en de stijgende productie, voor toename van de onzekerheid onder beleggers die juist anticipeerden op deze prijsstijgingen", aldus Van Cleef. "Door deze toegenomen onzekerheid sloten met name de hedgefondsen een groot deel van hun speculatieve long posities. Dit veroorzaakte de plotselinge prijsdaling", voegde de sectoreconoom toe.

Daarnaast wees de marktvorser op de tweestrijd bij de OPEC over het wel of niet verlengen van het productieverlagingsakkoord dat eind juni afloopt. Van Cleef vatte de situatie ook wel samen als een tweegevecht tussen een hogere olieprijs of herstel van het marktaandeel. Van Cleef voorziet een verlenging van het akkoord.

Tot slot wees de sectoreconoom van ABN AMRO op de aanhoudende recordniveau's van de Amerikaanse olievoorraden. "Al met al lijkt het opwaarts potentieel voor olieprijzen beperkt op korte termijn", aldus Van Cleef. "Gedurende de komende maanden verwachten wij dat de olieprijs gevangen zal blijven tussen opwaartse druk als gevolg van OPEC-productiebeperkingen en neerwaartse druk door hogere productie in de Verenigde Staten. De aandacht zal dus gevestigd blijven op het aanbod van olie en niet zozeer op de vraag", voegde de sectoreconoom toe.

De mei-future op een vat West Texas Intermediate steeg woensdag 0,2 procent op 53,52 dollar, terwijl een vat Brent met levering in juni 0,3 procent steeg tot 56,39 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

46 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

3 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

3 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.