Beursblik: AkzoNobel en aandeelhouder Elliott spelen het hard

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 08:09

Theodoor Gilissen Bankiers ziet voortgaande strijd na 19 april.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel en zijn activistische aandeelhouder Elliott Advisors spelen het spel rond de voorgenomen overname van het Nederlandse verf- en chemieconcern door de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries hard. Dit merkte analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers woensdag desgevraagd op tegen ABM Financial News.

AkzoNobel maakte bekend dat Elliott aan AkzoNobel heeft gevraagd een buitengewone aandeelhoudersvergadering te beleggen en daarvoor als agendapunt op te nemen om Antony Burgmans als voorzitter van de raad van commissarissen te ontslaan. AkzoNobel liet weten dit agendapunt te zullen afwijzen en binnen 14 dagen op het verzoek voor het organiseren van een BAVA te zullen reageren.

Verder kondigde AkzoNobel aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te vragen een onderzoek in te stellen naar de relatie tussen Elliott en PPG Industries.

AkzoNobel zal zelf op 19 april een investeerdersbijeenkomst houden om zijn nieuwe strategie en aangepaste financiële richtlijnen toe te lichten, waarbij wordt ingegaan op de voorgenomen splitsing van Specialty Chemicals van de verf- en coatingsactiviteiten.

"Het gaat tussen AkzoNobel en Elliott hard tegen hard en het wordt afwachten hoe Elliott en de andere aandeelhouders op die presentatie zullen reageren", aldus Van Beek. "Duidelijk is dat het dan nog niet klaar zal zijn", voegde de marktvorser toe.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op AkzoNobel een Aanbevolen advies met een koersdoel van 82,00 euro. Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op een rode beurs 0,6 procent lager op 79,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,49 1,02% 0,79 77,70