Beursblik: interesse in Refresco logisch

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 11:41

Meer mogelijkheden voor bottelaar als niet-beursgenoteerd bedrijf volgens Actiam.

(ABM FN-Dow Jones) De interesse van het Franse investeringsfonds PAI Partners in Refresco Group is logisch, gelet op de teleurstellende koersontwikkeling na de beursgang in 2015 en de mogelijkheden als niet-beursgenoteerd bedrijf. Dit zei analist Corné van Zeijl van Actiam tegen ABM Financial News. 

Persbureau Bloomberg schreef woensdag dat PAI een bod op de bottelaar overweegt, terwijl ook andere private equity bedrijven interesse zouden tonen. Het aandeel maakte op de beurs een flinke sprong omhoog. 

Van Zeijl stelde dat Refresco "gewend is om met hoge schulden te werken", iets wat als niet-beursgenoteerd bedrijf onder de hoede van een investeringsmaatschappij mogelijk is, maar wat bemoeilijkt wordt als beursgenoteerde onderneming. Op operationeel vlak kan de bottelaar zich onder de hoede van een investeringsbedrijf richten op het maximaliseren van kostenbesparingen.

"Ik kan me voorstellen dat ze geïnteresseerd zijn", aldus Van Zeijl, toevoegend dat Refresco sinds de beursgang begin 2015 een "vrij teleurstellende" koersontwikkeling heeft laten zien en goedkoop is. 

Meerdere partijen nemen de eventuele interesse volgens Van Zeijl evenwel met een korreltje zout, aangezien Refresco nog altijd gedeeltelijk in handen is van private equity. "Het is altijd oppassen met dit soort overnamegeruchten", besloot de analist van Actiam.

Het aandeel Refresco Group noteerde woensdag op een groen Damrak 7,7 procent hoger op 16,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

11 uren geleden - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

12 uren geleden - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

12 uren geleden - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

12 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 17,85 0,00% 0,00 17,85