Beursblik: Kepler Cheuvreux zet TomTom op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 09:42

Koersdoel naar 10,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het advies voor TomTom verhoogd van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 7,60 naar 10,00 euro.

Volgens analist Peter Olofsen was het aandeel TomTom de afgelopen anderhalf jaar erg volatiel als gevolg van gemengde cijfers en nieuws. Hoewel de outlook voor 2017, een omzet van 925 miljoen tot 950 miljoen euro met een aangepaste winst per aandeel van 0,25 euro, weinig uitdagend lijkt volgens Olofsen, zijn de groeiverwachtingen voor de divisies Automotive, Licensing en Telematics wel sterker dan waarop de analist rekende.

Olofsen rekent voor Automotive en Licensing op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 14 procent tussen 2016 en 2020. Voor Telematics mikt de analist op een groei van 7,5 procent. Gecombineerd komt dit neer op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent voor de drie divisies tussen 2016 en 2020. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van TomTom zal volgens Olofsen vervolgens ook met 12 procent stijgen in diezelfde periode, terwijl de vrije kasstroom "sterk zal verbeteren" in de komende jaren.

Op een groen Damrak koerste het aandeel TomTom woensdag  3,5 procent hoger op 9,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

8 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

9 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

9 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

9 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TOMTOM toevoegen aan uw watchlist 9,33 0,54% 0,05 9,28