Dollar daalt nadat Trump de munt te sterk noemt

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 21:57

President laat zich positief uit over lage rente

(ABM FN-Dow Jones)  De Amerikaanse dollar is woensdag gedaald nadat president Donald Trump in een interview met de Wall Street Journal zei dat de munt "te sterk aan het worden is" en dat hij de rente graag laag wil houden. 

Een index van de Amerikaanse zakenkrant die de munt afweegt tegen 16 andere valuta liet een daling met 0,3 procent zien.

Trump zei ook dat zijn regering China niet zal aanmerken als een manipulator van wisselkoersen in een rapport dat deze week uitkomt.

Hij liet de mogelijkheid open dat hij voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve opnieuw zal benoemen, nadat haar termijn volgend jaar verloopt. Eerder zei Trump nog dat hij Yellen "zeer waarschijnlijk" niet zou herbenoemen.

Politieke ontwikkelingen overschaduwden woenssaf het economische nieuws. Beleggers schrokken de afgelopen dagen van de stijgende spanningen tussen de Verenigde Staten, Rusland en Noord-Korea. De regering Trump heeft gedreigd met militaire actie tegen Noord-Korea terwijl de zorgen over het nucleaire programma van het land toenemen. Trump heeft China aangespoord om te helpen in de kwestie, wat volgens de president gunstig zou kunnen uitpakken voor de Chinese handelsbetrekkingen met de Verenigde Staten.

Een telefoongesprek tussen Trump en de Chinese leider Xi Jinping kalmeerde beleggers. De Zuidkoreaanse won, die onderuitging door zorgen over een mogelijke confrontatie met het aangrenzend Noord-Korea, herstelde daarop.

De Verenigde Staten voeren ook gesprekken met Rusland en hebben Moskou geconfronteerd met zijn banden met het Syrische regime. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen op zijn laatste benen.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.