Elliott neemt geen genoegen met afwijzing AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 22:05

Activistische aandeelhouder bereid naar de rechter te stappen.

(ABM FN-Dow Jones) Elliott Advisors is bereid om naar de rechter te stappen, indien AkzoNobel geen gehoor geeft aan het verzoek van de activistische aandeelhouder om een buitengewone aandeelhoudersvergadering te beleggen over de positie van Antony Burgmans als voorzitter van de raad van commissarissen. Dit liet Elliot woensdag weten, nadat AkzoNobel aangaf achter Burgmans te blijven staan.

"De leden van de RvC zijn van mening dat het verwijderen van de heer Burgmans disproportioneel is, schadelijk en niet in het belang van het bedrijf, de aandeelhouders of van andere belanghebbenden. Daarom zal het voorgestelde agendapunt om de heer Burgmans te ontslaan, worden afgewezen", zo stelde AkzoNobel.

"Elliott beschouwt de keuze van AkzoNobel om het agendapunt [over Burgmans] af te wijzen als onverklaarbaar", aldus de activistische aandeelhouder, die er op wees dat aandeelhouders volgens de Nederlandse wet het recht hebben om een voorstel tot ontslag van de voorzitter van de raad van commissarissen op de agenda te zetten.

Burgmans is geen voorstander van een overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG, terwijl Elliott juist wil dat beide partijen met elkaar in gesprek treden over een te vormen combinatie.

Elliott zou deel uitmaken van een groep van zes aandeelhouders met een gezamenlijk belang van meer dan 10 procent, die achter het verzoek zitten om een buitengewone aandeelhoudersvergadering te houden, zei een bron die bekend is met de situatie. Onder deze groep zouden ook enkele aandeelhouders zijn die al meer dan 10 jaar in AkzoNobel hebben geïnvesteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

17 minuten geleden - Lees verder

King Street vergroot stemrecht in Eurocastle

Stemrecht boven de 5 procent meldingsgrens.

20 minuten geleden - Lees verder

Meer bedrijfsvoertuigen verkocht in Nederland

In EU stijging van 9 procent in mei.

33 minuten geleden - Lees verder

Thuisbezorgd.nl levert ook voor Pizza Hut

Pizza's per elektrische fiets.

38 minuten geleden - Lees verder

Damrak start vlak aan handelsdag

Wall Street sloot onveranderd.

45 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,59 0,00% 0,00 77,59