Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 12:27

Geopolitieke spanningen beperken winsten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren woensdag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 382,99 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.182,36 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.119,57 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent hoger op 7.388,19 punten.

Marktanalist Naeem Aslam wijst op de donkere wolk die nog steeds boven de markt hangt vanwege de recente geopolitieke onzekerheden, waarbij de aandacht is verschoven naar de potentiële dreiging die voortkomt uit de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. De spanning escaleerde verder nadat Noord-Korea dreigde met een nucleaire aanval tegen de Verenigde Staten. "Beleggers zitten is een veiligheidsmodus", aldus Aslam. "Daarnaast is er veel onzekerheid over de Franse presidentsverkiezingen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Spaanse consumentenprijzen in maart op jaarbasis zijn gestegen met 2,3 procent, versus een stijging van 3,0 procent de twee voorgaande maanden. Op maandbasis was sprake van nulgroei van het prijspeil.

De Britse werkloosheid is in de periode december tot en met februari gedaald van 5,1 naar 4,7 procent op jaarbasis.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 53,70 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent hoger bewoog op 56,61 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0604. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0604 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0604 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Britse recruiter PageGroup kon woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern over het eerste kwartaal een 9,1 procent hogere brutowinst rapporteerde. Het aandeel won 6,6 procent.

De hogere olieprijs ondersteunde woensdagochtend de aan olie gerelateerde fondsen. BP noteerde 0,5 procent hoger en Shell steeg 0,2 procent.

Tesco verloor 4,9 procent, nadat de Britse retailer over het afgelopen boekjaar een lagere winst rapporteerde op een licht hogere omzet.

Daimler steeg 1,2 procent, nadat de producent van Mercedes-Benz over de eerste drie maanden van het jaar een 87 procent winst voor belasting rapporteerde. Daarmee presteerde de autoproducent beter dan verwacht.

BHP Billiton verloor 0,4 procent, nadat 's werelds grootste mijnbouwer op omzetbasis zicht verdedigde tegen activistische aandeelhouder Elliot Management's eis zijn corporate structuur te wijzigen.

Puma steeg 5,6 procent, nadat de Duitse sportkledinggigant zijn winstverwachting verhoogde vanwege sterke verkopen. Het concern rapporteerde over het eerste kwartaal een 70 procent hoger operationeel resultaat.

Akzo Nobel won 0,2 procent, nadat Elliot Advisors, een onderdeel van Elliot Management, en een aantal aandeelhouders van AkzoNobel een verzoek hebben gedaan om een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders te organiseren om Antony Burgmans te ontslaan als voorzitter van de raad van commissarissen van het Nederlandse concern.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.353,78 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.651,30 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 5.866,77 punten. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

17 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

19 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

37 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.087,59 -0,52% -26,56 5.114,15
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.166,77 -0,37% -19,33 5.186,10