Minder winst voor Delta Air Lines door hogere brandstofkosten

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 13:44

Amerikaanse partner van Air France-KLM voorziet hogere marges in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft in het eerste kwartaal van 2017 een lagere winst geboekt, vooral als gevolg van hogere brandstofkosten en voorziet hogere marges in het lopende kwartaal. Dit maakte de Amerikaanse joint venture partner van Air France-KLM woensdag voorbeurs bekend.

Begin april meldde Delta reeds dat brandstofkosten op de resultaten drukten in de eerste drie maanden van het jaar. 

"Ondanks druk door brandstofprijzen hebben we solide resultaten gerealiseerd met dubbelcijferige operationele marges, sterke verbetering van klanttevredenheid en internationale groei", zei CEO Ed Bastian in een toelichting op de kwartaalrapportage.

Delta behaalde in het afgelopen kwartaal een 1,1 procent lagere omzet van 9,15 miljard dollar. Het aangepaste operationeel resultaat daalde van 1,56 miljard naar 847 miljoen dollar. Onder de streep restte een aangepaste nettowinst van 560 miljoen dollar. Vorig jaar was dit nog een nettowinst van 1,03 miljard.

Outlook

Delta zei te verwachten dat de omzet gerekend naar passagiers per kilometer in het tweede kwartaal met 1 tot 3 procent zal toenemen en gedurende de rest van het jaar positief zal blijven. Ook rekent de vliegtuigmaatschappij op een operationele marge van 17 tot 19 procent. 

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Delta Air Lines 2,9 procent hoger. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Lagere olieprijs drukt op sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting verdeeld slot

Lagere olieprijs drukt op sentiment.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Prijs vat ruwe olie sluit op laagste niveau in meer dan tien maanden.

Gisteren - Lees verder

Altice USA verhoogt aanbod beursgang Verenigde Staten

Externe aandeelhouders verhogen aanbod.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.