Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 20:54

OPEC-rapport laat lagere productie zien.

(ABM FN-Dow Jones) ODe prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten. Daarmee kwam een eind aan de langste reeks prijsstijgingen dit jaar tot nu toe. 

Oliehandelaren wogen de steun van de eerste daling van de Amerikaanse olievoorraden in een maand af tegen de neerwaartse druk van zorgen over stijgende olieproductie in de Verenigde Staten.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,29 dollar lager, of 0,5 procent, op 53,11 dollar.

Dinsdag eindigden de prijzen op het hoogste niveau in bijna zes weken, na zes dagen van stijgende olieprijzen, op de verwachting dat grote olieproducenten zullen afspraken dat ze hun productiebeperkingen ook in de tweede helft van het jaar voortzetten.

De Amerikaanse regering meldde woensdag dat de voorraad ruwe olie in de week die op 7 april eindigde met 2,2 miljoen vaten is gedaald, na stijgingen in de drie voorgaande weken. Een andere instelling, de American Petroleum Institute, rapporteerde dinsdag een daling met 1,3 miljoen vaten. Beide cijfers waren lager dan de stijging met 125.000 vaten die was verwacht volgens S&P Global Platts. Volgens analist Matt Smith van ClipperData deed de daling van de olievoorraad zich eerder in april voor dan wat men gewend was geraakt.

Hoewel ook de voorraden benzine en destillaten daalden, kon de olieprijs woensdag niet veel steun vinden. "De prijsbewegingen na een voorradenrapport van de EIA kunnen verraderlijk zijn", zei analist Troy Vincent van ClipperData. Hij zag een "technische weerstand" voor de olieprijs na de recente winstreeks. 

De Organisatie van olie-exporterende landen OPEC rapporteerde woensdag een verdere daling van de productie door OPEC-landen in maart, maar verwacht inmiddels dat de productie in de VS met 200.000 vaten per dag zal groeien dit jaar. 

"De productiebeperking van OPEC heeft het herstel van de Amerikaanse schalie-olie-industrie aangewakkerd", zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets. De grootste producent, Saoedi-Arabië, "heeft al gesuggereerd dat het oliekartel zijn productieverlaging ook na de huidige afgesproken einddatum moet voortzetten."


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

4 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.