PPG en Elliott Advisors maakten geen afspraken over AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 15:40

Amerikanen blijven hameren op ontmoeting met Nederlandse top.

(ABM FN-Dow Jones) PPG heeft geen afspraken gemaakt met Elliott Advisors over AkzoNobel. Dit liet het Amerikaanse PPG woensdag in een verklaring weten.

"Sinds het voorstel van PPG om samen te gaan met AkzoNobel openbaar werd, heeft PPG met meer dan 100 aandeelhouders van met name AkzoNobel gesproken, onder wie vertegenwoordigers van Elliott Advisors", aldus PPG in de verklaring.

Er was volgens PPG echter geen communicatie over het bod op AkzoNobel met welke aandeelhouder dan ook alvorens de Nederlandse onderneming besloot het bod te weigeren op 9 maart.

Ook over het verbeterde bod sprak PPG niet met aandeelhouders totdat dit op 22 maart van de hand werd gewezen.

"Er waren en er zijn geen overeenkomsten of afspraken, in welke vorm dan ook, tussen PPG en Elliott Advisors", zei PPG woensdag.

AkzoNobel meldde vanmorgen dat het op 11 april 2017 te weten kwam, dat Elliott Advisors de intentie heeft gehad om achter gesloten deuren potentieel prijsgevoelige informatie met PPG te delen met betrekking tot het besluit om een BAVA aan te vragen. AkzoNobel heeft deze informatie gedeeld met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten en riep Elliott Advisors en PPG op om de aard van hun relatie op te helderen, alsmede de geschiedenis van de communicatie tussen de twee bedrijven.

Teleurstelling

Volgens PPG zijn aandeelhouders teleurgesteld dat de top van AkzoNobel niet in gesprek wil met de Amerikanen, evenals het gebrek aan aandacht voor aandeelhouderswaarde en zorgen die in deze groep leven.

"We begrijpen en waarderen de toenemende teleurstelling zeker dat de top van AkzoNobel ons nog niet heeft ontmoet om ons aantrekkelijke bod te bespreken om de twee ondernemingen samen te voegen in het voordeel van alle belanghebbenden", aldus PPG.

"Het zou beter uit het oogpunt van PPG beter zijn als AkzoNobel met ons zou willen praten in plaats van over ons", benadrukte PPG, dat herhaalde nog altijd open te staan voor een ontmoeting. "In het belang van hun belanghebbenden", voegde de onderneming uit Pittsburgh daaraan toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

European Select Growth Opportunities Fund meldt kleiner belang in Esperite

Kapitaalbelang daalt onder 15 procent.

27 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in ASMI

Zowel kapitaalbelang als stemrecht boven 3 procent.

28 minuten geleden - Lees verder

Marshall Wace verkleint belang in IMCD fractioneel

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

29 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in BE Semiconductor Industries nipt

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder vijf procent.

30 minuten geleden - Lees verder

OPEC in november om tafel over lot productieverlaging - media

Olievoorraden meer gedaald dan verwacht.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,42 0,00% 0,00 77,42