Talpa zet bod op TMG door

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 07:44

Mediabedrijf biedt 6,50 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa zet zijn voorgenomen overnamebod op Telegraaf Media Groep door. Dit meldde het bedrijf van mediamagnaat John de Mol woensdag voorbeurs.

"Met de overname van SBS Broadcasting en haar voorgenomen bod op TMG kan Talpa het nieuwe Nederlands multimediabedrijf creëren dat zij voor ogen heeft", meldde Talpa.

Het concern liet weten voor 17 april 2017 een verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen bij de Autoriteit Financiële Markten. "Talpa biedt de werknemers van TMG een reëel en aantrekkelijk alternatief voor de strategie van Mediahuis en VP Exploitatie", aldus Talpa.

Talpa herhaalde zijn eerdere bod op het uitstaand aandelenkapitaal van TMG van 6,50 euro per aandeel. "Daarnaast is de strategie van Talpa gericht op het realiseren van opbrengst synergiën in plaats van kostenbesparingen", voegde het bedrijf toe. "Hiermee biedt Talpa tevens een reëel en aantrekkelijk alternatief voor de strategie van Mediahuis en VP Exploitatie aan de werknemers van TMG."

Op 3 april rapporteerde Talpa een belang van 28,70 procent in TMG.

Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie heeft een overnamebod van 6,00 euro per aandeel op TMG liggen en bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd.

Het aandeel TMG sloot dinsdag op een rood Damrak 1,7 procent hoger op 6,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,20 0,65% 0,04 6,16