Valuta: yen omhoog in risico-averse markt

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 09:44

Dollar technische onder druk met niveau onder de 110 yen.

(ABM FN-Dow Jones) De yen is momenteel de gevraagde munt in een sentiment dat gedomineerd wordt door het gebrek aan risicobereidheid. Dit stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

"Je ziet het ook bij de gedaalde Amerikaanse lange rente en goud dat weer even boven zijn 200-daags gemiddelde van 1.260 dollar per troy ounce noteert en nu op 1.275 dollar zit", aldus Boele.

De valutaspecialist zag de dollar onder de onderkant van de range van 110 tot 115 yen duiken. "Dat ging weliswaar gepaard met niet al te grote volumes, maar als de Amerikaanse munt niet in staat blijkt weer naar die range terug te keren, dan verwacht ik een aanhoudende nervositeit, mede in aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen", aldus Boele.

Volgens Boele kan het tij voor de dollar overigens wel keren als de Federal Reserve hardop blijft zinspelen op een verdere verhoging van het renteniveau.

Boele kijkt woensdag ook zijdelings naar twee rentebesluiten, in respectievelijk Canada en Brazilië. De valutaspecialist voorziet in Canada geen wijzigingen, waarmee de rente op 0,50 procent blijft staan. "Voor Brazilië is de verwachting dat de rente wel met 100 basispunten omlaag wordt gebracht naar 11,25 procent", aldus Boele.

Verder staat voor vandaag in Moskou een ontmoeting op de agenda tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en Rusland. Onlangs vuurden de Verenigde Staten ter vergelding van een vermeend gebruik van chemische wapens door Syrië, raketten op dit land af.

De euro noteerde woensdag op 1,0620 dollar. De dollar noteerde op 109,69 yen. De dollar noteerde op 3,1368 Braziliaanse real. De euro noteerde op 1,1428 Canadese dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.