Wall Street sluit lager

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 22:16

Beleggers niet gerust op geopolitieke spanningen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag opnieuw lager gesloten nadat beleggers voorzichtig bleven over de aanhoudende geopolitieke onrust.

De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,3 procent in de min op 2.347,72 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,4 procent verloor tot 20.577,33 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,5 procent inleverde op 5.837,36 punten.

De indices herstelden kortstondig van hun verliezen tijdens een ontmoeting van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson en zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov die wees op een gespannen relatie tussen de twee landen, wat bijdroeg aan de geopolitieke onzekerheid in de markt. 

De spanning is gestegen sinds het Witte Huis Rusland ervan beschuldigde een vermoedelijke aanval met chemische wapens in Syrië te hebben willen verdoezelen. De Amerikaanse president Trump heeft gezegd dat Amerika niet aankoerst op een grondoorlog in Syrië.

De verliezen op Wall Street waren breed gedragen, met rode cijfers voor acht van de elf sectoren. Grondstoffen en industriële fondsen waren de sterkste dalers. Caterpillar, fabrikant van bulldozers, verloor 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0643. De dollar daalde sterk nadat president Donald Trump tegen The Wall Street Journal zei dat hij nog niet heeft besloten of Janet Yellen de voorzitter zal blijven van de Federal Reserve, wanneer haar huidige termijn volgend jaar afloopt, en bovendien benadrukte dat hij een voorkeur heeft voor een beleid van lage rente. Volgens Trump is de dollar "te sterk"aan het worden.  

Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0603 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0606 op de borden.

Olie noteerde woensdag in het rood, na een reeks prijsstijgingen in de voorgaande dagen. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 52,92 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 55,96 dollar.  

Oliehandelaren wogen de steun van de eerste daling van de Amerikaanse olievoorraden in een maand af tegen de neerwaartse druk van zorgen over stijgende olieproductie in de Verenigde Staten. 

Donderdag zijn er macro-economische rapporten over de producentenprijzen in maart en de wekelijkse steunaanvragen uit de Verenigde Staten, alsmede het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan. Vrijdag zijn de beurzen in Europa en op Wall Street gesloten in verband met Goede Vrijdag.

Bedrijfsnieuws

Blackberry was een van de sterkste stijgers nadat het bedrijf een arbitragezaak tegen Qualcomm won, ter waarde van 815 miljoen dollar. Het aandeel sloot 16 procent hoger. Qualcomm verloor 3,6 procent.

Delta Air Lines zakte 0,5 procent na kwartaalcijfers.

Whole Food Markets steeg 1,7 procent nadat Bloomberg meldde dat Amazon.com vorig jaar een overname overwoog maar het plan niet doorzette.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.