Weinig beweging op Europese beurzen

Redactie ABM Financial News - 12 april 2017, 19:13

Kleine plussen en minnen bij het slot.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten, voor het eerst in drie handelsdagen. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,19 procent tot 381,90 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,13 procent op 12.154,70 punten, maar voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,01 procent op 5.101,11 punten. De Britse FTSE 100 sloot ook lager, 0,22 procent op 7.348,99 punten. 

Beleggers leken de zorgen over de geopolitieke onrust rond Syrië tijdelijk naast zich neer te leggen, waardoor de Stoxx Europe 600 index naar het hoogste niveau sinds december 2015 kon klimmen, na minieme dalingen in de twee voorgaande handelssessies.

"Individuele aandelen brachten de markt woensdag in beweging", zei Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group. "Autofabrikanten zijn goed gevraagd na solide verkoopcijfers."

Beleggers keken nog steeds naar de ontwikkelingen vanuit Rusland, waar de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillersom naar verwachting de Russische regering onder druk zou zetten om zijn steun voor de Syrische president Bashir al-Assad op te geven. Tillerson zou woensdag de Russische president Vladimir Poetin rechtstreeks ontmoeten. 

Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 53,12 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 55,87 dollar. De Amerikaanse olievoorraden daalden afgelopen week sterker dan voorzien.

De euro/dollar noteerde op 1,0606. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar ook al op 1,0606 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een nagenoeg gelijke stand van 1,0604 op de borden.  

Beleggers kregen inzicht in de Spaanse inflatiecijfers over maart en in de Verenigde Staten stonden naast de wekelijkse olievoorraden ook de import- en exportprijzen over maart op de agenda. 

Bedrijfsnieuws

De Britse recruiter PageGroup kon woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern over het eerste kwartaal een 9,1 procent hogere brutowinst rapporteerde. Het aandeel won 6,5 procent. 

De aanvankelijk hogere olieprijs ondersteunde woensdagochtend de aan olie gerelateerde fondsen. BP sloot uiteindelijk 0,4 procent hoger, maar Royal Dutch Shell verloor 0,4  procent.

Tesco verloor 5,5  procent, nadat de Britse retailer over het afgelopen boekjaar een lagere winst rapporteerde op een licht hogere omzet.

Autofabrikant Daimler steeg 0,5 procent, nadat de producent van Mercedes-Benz over de eerste drie maanden van het jaar een 87 procent winst voor belasting rapporteerde. Daarmee presteerde de autoproducent beter dan verwacht. 

BMW won 0,9 procent, na een omzetgroei van 5 procent in het eerste kwartaal. Volkswagen bleef iets achter met een omzetgroei van 2,5 procent en een koerswinst van 0,1 procent. 

In Noorwegen kon kunstmestproducent Yara International 3,7 procent bijschrijven na een koopadvies van Goldman Sachs. 

BHP Billiton verloor 0,3 procent, nadat 's werelds grootste mijnbouwer op omzetbasis zich verdedigde tegen de eis van de activistische aandeelhouder Elliot Management om zijn corporate structuur te wijzigen.

Het aandeel Puma steeg 9,0 procent. De Duitse sportkledinggigant verhoogde de winstverwachting vanwege sterke verkopen. Het concern rapporteerde over het eerste kwartaal een 70 procent hoger operationeel resultaat.

Akzo Nobel verloor 0,7 procent, nadat Elliot Advisors, een onderdeel van Elliot Management, samen met een aantal aandeelhouders van AkzoNobel een verzoek heeft gedaan om een buitengewone aandeelhoudersvergadering te organiseren, met het doel om Antony Burgmans te ontslaan als voorzitter van de raad van commissarissen van het Nederlandse concern.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.343,61 punten. De Dow Jones index daalde ook 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Correctie: Wall Street vlak gesloten

Dollar in de lift na beter dan verwachte macro-data.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING en Shell sterkste stijgers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street vlak gesloten

Dollar in de lift na beter dan verwachte macro-data.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting vlak slot

Dollar in de lift na beter dan verwachte macro-data.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs licht lager gesloten

Verliezen grotendeels goedgemaakt in aanloop naar publicatie olievoorradenrapport EIA.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.140,25 0,36% 18,58 5.121,67
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,23 -0,48% -25,36 5.268,59