Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 12:50

Onzekerheid beleid Trump trekt indexen omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

De zorgen over de geopolitieke ontwikkelen drukken ook donderdag op het sentiment. "Het was een vreemde dag gisteren, waarbij de aandelenmarkten weinig gecharmeerd zijn van de huidige politieke perspectieven", merkte marktanalist David Buik van Panmure Gordon & Co op. "Elke index liet tekenen van nervositeit zien. Als je naar Rex Tillerson kijkt, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, geeft hij je het vertrouwen van een bedachtzame man die zorgvuldig zijn woorden kiest", redeneerde Buik. "Helaas lijken president Trump en Sean Spicer zich niet druk te maken over de diplomatieke finesses in het leven en schrikken ze de markt af met hun agressieve en ondoordachte retoriek", voegde de marktvorser toe. "De betrekkingen met Rusland kenmerkt zich door een neerwaartse spiraal van wanhoop. Daarnaast hoopt men dat de Amerikaanse marine de Noord-Koreaanse Kim Yong-un niet provoceert en dat China helpt met het beteugelen van de militaire waanzin", aldus Buik.

Tot slot wees de analist op het commentaar van Trump dat de dollar te sterk wordt, hoewel hij tevens aangaf dat hij graag zou zien dat de rente laag blijft. "Ik vermoed dat hij de opmerking maakte om de export te stimuleren, aangezien hij grote moeite heeft om zijn fiscale plannen door het Congres te krijgen, waaronder zijn bestedingsprogramma van 1 biljoen dollar voor infrastructurele projecten", aldus Buik.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de producentenprijzen over maart en de wekelijkse steunaanvragen, kort na de openingsbel gevolgd door het Amerikaans consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan over april.

Olie noteerde donderdag fractioneel lager. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 53,05 dollar, terwijl een juni-future Brent vlak bewoog op 55,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0637. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0672 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0663 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Citigroup, JP Morgan Chase en Wells Fargo publiceren voorbeurs kwartaalcijfers. Citi noteerde in aanloop naar de publicatie 0,9 procent lager, Wells Fargo verloor 1,9 procent en JP Morgan steeg 1,7 procent. JP Morgan realiseerde een nettowinst van 6,45 miljard dollar, tegen 5,52 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

Berkshire Hathaway noteerde voorbeurs 0,3 procent lager, nadat het concern bekendmaakte tussen 10 en 12 april meer dan 7 miljoen aandelen Wells Fargo verkocht te hebben. Het concern wil zijn belang in de bank onder de 10 procent houden.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent lager op 2.344,93 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 20.951,86 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 5.836,16 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

20 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.