Beursgang Avantium brengt 109 miljoen euro op

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 18:22

Na gedeeltelijke uitoefening overtoewijzigingoptie.

(ABM FN-Dow Jones) Chemiebedrijf Avantium heeft in totaal 109 miljoen euro opgehaald met zijn beursgang, nadat de begeleidende banken hun overtoewijzigingsoptie deels uitoefenden. Dit meldde het chemische technologiebedrijf donderdag.

Van de ruim 1,4 miljoen aandelen uit de zogenaamde 'greenshoe' werden er bijna 520.000 gebruikt door de begeleidende banken. De overtoewijzingsoptie voegde daarmee 5,7 miljoen euro toe aan de opbrengst van de beursgang. 

Avantium ging op 15 maart naar de beurs. 

Het bedrijf, dat zich richt op de duurzame belegger, meldde eerder dat ING als begeleider van de beursgang tussen 20 maart en 4 april 350.000 aandelen van het biochemiebedrijf heeft opgekocht in bijna 375 transacties, om de koers te stabiliseren. De inkoopprijs was 10,70 tot 11,00 euro.

Het aandeel Avantium sloot donderdag op 11,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

14 minuten geleden - Lees verder

King Street vergroot stemrecht in Eurocastle

Stemrecht boven de 5 procent meldingsgrens.

17 minuten geleden - Lees verder

Meer bedrijfsvoertuigen verkocht in Nederland

In EU stijging van 9 procent in mei.

31 minuten geleden - Lees verder

Thuisbezorgd.nl levert ook voor Pizza Hut

Pizza's per elektrische fiets.

35 minuten geleden - Lees verder

Damrak start vlak aan handelsdag

Wall Street sloot onveranderd.

42 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.