Europese beurzen omlaag

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 19:01

Markten in Europa op vrijdag en maandag gesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, voorafgaand aan het Paasweekend. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 380,58 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.109,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,6 procent op 5.071,10 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.327,59 punten.

De Europese financiële markten zijn vrijdag en maandag gesloten vanwege Goede Vrijdag en Tweede Paasdag.

Er werden donderdagochtend Europese inflatiecijfers bekend gemaakt. In maart kwam de Franse inflatie op maandbasis uit op 0,6 procent. In februari was nog sprake van een stijging van 0,1 procent. De inflatie in Duitsland voor maart, op jaarbasis, kwam uit op 1,6 procent, waar ook voorlopige cijfers al op duidden. De Italiaanse consumentenprijzen stegen met 1,4 procent.

Daarvoor was er reeds een exportcijfer uit China, dat met een stijging van 16,4 procent in maart flink hoger uitkwam dan de toename van 4,2 procent in februari.

In Amerika werden voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen gepubliceerd. De index voor het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan steeg van 96,9 eind maart naar 98,0 halverwege deze maand. Amerikaanse steunaanvragen waren afgelopen week gedaald en de producentenprijzen bleken te zijn gestegen in maart.

De olieprijzen gingen licht omlaag. Een mei-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent lager op 53,08 dollar en een juni-future op een vat Brent olie noteerde 0,2 procent in het rood op 53,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0631. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0655 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0663 op de borden.  

De dollar werd beïnvloed door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. In een interview met de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zei Trump dat de greenback te duur aan het worden is, wat het moeilijker maakt voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren met buitenlandse producenten. Ook zei de president dat hij voorstander is van een beleid dat de rente laag houdt, na eerdere uitspraken die op het tegendeel wezen. 

Bedrijfsnieuws

Unilever heeft Morgan Stanley en Goldman Sachs ingehuurd voor de begeleiding van de verkoop van de divisie Spreads. De verkoop, die volgens persbureau Reuters 6 miljard pond moet opbrengen, zal naar verwachting later dit jaar plaatsvinden en is onderdeel van een strategiewijziging van het Brits-Nederlandse concern, na het afgewezen overnamebod van Kraft Heinz.

Eerder op de dag bleek dat Goldman Sachs het koersdoel voor Unilever heeft verlaagd van 39,00 naar 38,00 euro. Het advies bleef Verkopen. In Amsterdam eindigde het aandeel Unilever 0,7 procent lager.

Air France-KLM sloot 3,1 procent in het rood. Infinite Miles heeft een belang in Air France-KLM verkocht tegen 7,30 euro per aandeel. Dit bevestigde een woordvoerster van Air France-KLM donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News, nadat het nieuws eerder door persbureau Bloomberg werd gemeld.

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor Air France-KLM van 3,60 naar 4,60 euro bij een ongewijzigde Verkopen aanbeveling.

Het Franse supermarktconcern maakte bekend dat de omzet in het eerste kwartaal is gestegen, dankzij positieve wisselkoerseffecten en gestegen benzineverkopen, alsmede als gevolg van de combinatie van fysieke winkelverkoop en online omzet. Voor heel 2017 mikt Carrefour, zoals bij de jaarrapportage over 2016 gemeld, op een omzetgroei van 3 tot 5 procent gerekend tegen constante wisselkoersen. De koers van Carrefour sloot 0,4 procent in het rood. 

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel bewoog Wall Street licht in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

21 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

3 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.131,86 0,87% 44,27 5.087,59
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.191,24 0,47% 24,47 5.166,77