Groothandelsgebouwen ontvangt overnamebod

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 17:24

Onbekende partij biedt 54,00 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Groothandelsgebouwen heeft een indicatief overnamebod ontvangen van 54,00 euro per aandeel. Dit bleek donderdag uit de kwartaalupdate van de eigenaar van het Rotterdamse Groothandelsgebouw.

Het concern maakte de naam van de biedende partij niet bekend, maar zei dat deze een goede financiële draagkracht heeft. De geïnteresseerde koper is momenteel bezig met een boekenonderzoek. Groothandelsgebouwen liet weten dat het nog onzeker of de gesprekken tot een daadwerkelijk bod zullen leiden. Aandeelhouders die meer dan 3 procent in bezit hebben, hebben al aangegeven hun stukken aan te willen bieden.

De huuropbrengsten van het Groothandelsgebouw stegen in het eerste kwartaal van 2017 ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016 met 9,7 procent tot 3,26 miljoen euro, omdat zowel de bezettingsgraad als  de parkeeropbrengsten toenamen. De bezettingsgraad bedroeg eind maart 81,9 procent. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 was dit nog 71,3 procent. Eind 2016 was dit opgelopen naar 80,3 procent. Aan het einde van april vertrekt evenwel een huurder, wat een negatieve impact zal hebben op de bezettingsgraad van 3 procent, waarschuwde het vastgoedfonds. 

Outlook

De eerder afgegeven verwachtingen voor heel 2017 werden gehandhaafd. Groothandelsgebouwen zei bij de bekendmaking van de resultaten over 2016 voor dit jaar te verwachten dat de huuropbrengsten zullen groeien en de bezetting van het Rotterdamse gebouw zal oplopen.

In 2016 stegen de huuropbrengsten van 12,5 miljoen naar 13,0 miljoen euro. De bezettingsgraad steeg van 71,2 procent in 2015 naar 80,3 procent.

Op een rode beurs noteerde het aandeel Groothandelsgebouwen donderdag onveranderd op 52,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GROOTHAN... toevoegen aan uw watchlist 50,25 0,50% 0,25 50,00