Hogere omzet voor Hays

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 08:41

Alleen daling in derde kwartaal in Verenigd Koninkrijk en Ierland.

(ABM FN-Dow Jones) Hays heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2016/2017 de netto-omzet zien oplopen, waarbij alleen de thuisbasis het Verenigd Koninkrijk een afname liet zien. Dit maakte de Britse recruiter donderdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet van de Britse recruiter steeg met 21 procent en op een vergelijkbare basis nam de omzet toe met 10 procent. 

In de Aziatisch-Pacifische regio steeg de omzet met 34 procent en op vergelijkbare basis met 12 procent. Op het Europese vaste land, inclusief de rest van de wereld en goed voor 50 procent van de omzet van de groep, steeg de netto-omzet met eveneens 34 procent en met 18 procent op een vergelijkbare basis. Vooral Duitsland deed het erg goed met een recordomzet.

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland weken met een daling van 4 procent behoorlijk af. Hays zag met name in de regio Londen de omzet onder druk staan. Hier daalde de omzet met 8 procent. 

Het bedrijf schreef het verschil tussen de gerapporteerde omzet en de omzet op een vergelijkbare basis toe aan het koersverschil tussen de euro, de Australische dollar en het Britse pond.

Outlook

Hays verwacht een operationeel resultaat voor het gehele boekjaar die uitkomt aan de bovenkant van de afgegeven range van 199 miljoen en 209 miljoen Britse pond. 

Het bedrijf ziet de omstandigheden gunstig blijven, met name in Australië, Europa en Noord-Amerika. 

Het aandeel Hays sloot woensdag 0,4 procent hoger op 168,92 pence.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

38 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.